Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (7x)
18. 7. 2014
Nakládaný květák s topinkami a gorgonzolou


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (7x)

Tenhle nakládaný květák není určený ke skladování na věky věků, ale to vůbec nevadí, protože ho stejně sníte hned!


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 669.5 kcal
  • Bílkoviny 16.75 g
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 16.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2011/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Břetislav Břeh profile image
Břetislav Břeh
08.01.2021 21:16

Je v receptu uvedeno spravne mnozstvi nalevu? Takto neni kvetak nalozeny, ale trochu povaleny v male vrstve nalevu na dne hrnce...

Martina Kojzarová
11.01.2021 15:42

Dobrý den, pane Břehu,
zkontaktovala jsem kolegyni, která je autorkou receptu a ta mi napsala, že určitě nevadí, když květák nebude ponořený v nálevu během těch 2 minut vaření, možná by ale stálo za to všechno během té doby promíchat. Také by se květák snažila co nejvíc upěchovat do sklenice, a pak přes něj lila horký nálev. Pokud by ani pak nedosahoval nad veškerý květák, radila by zavřít sklenici, svařit další nálev ve stejném poměru, otevřít sklenici, dolít tak, aby byl květák ponořený, a zase zavřít.

Držíme palce, ať se květák podaří,
redakce Apetitu

Břetislav Břeh profile image
Břetislav Břeh
21.01.2021 10:56

Dekuji za odpoved. Mezitim jsem kvetak nalozil presne podle receptu. Nalevu i s vodou, kterou pusti kvetak, je velmi malo a je to tak na ctvrtinu/polovinu sklenice. Ale vubec to nevadi, protoze chutove je cely obsah sklenice konzistentni, i kdyz vypada trochu nezvykle. Takze recept za me funguje a kvetak je vyborny.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2011/9

Muffiny – 1 těsto, 10 variantVtipné a chutné svačiny do školyTažený štrúdl od mistraSezona: jehněčí, květák, fíky

Související články

Marek Radistch a rybí kurz

Od candáta po tuňáka: Video seriál, ve kterém vás Marek Raditsch provede světem ryb krok za krokem

Šéfkuchař Marek Raditsch, který sbíral cenné zkušenosti v michelinských restauracích v Dánsku, Norsku i New Yorku, vás v novém video seriálu provede celým světem ryb. Ukáže, jak poznat skutečně čerstvou rybu, správně ji zpracovat, porcovat a připravit tak, abyste ji konečně začali jíst častěji a s radostí. Naučte se vše od české klasicky v podobě kapra či candáta až po tuňáka nebo lososa!