Domácí kvašené zelí je poklad k nezaplacení. Plný vitamínů, probiotik a hlavně ta chuť! Udělejte si hned několik sklenic a už teď si naplánujte, co vše z kysaného zelí připravíte – zelňačku, segedín, zelí k pečené huse nebo ho budete jen tak chroupat ke chlebu s máslem?
Suroviny
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/9
Se zářijovým číslem Apetitu si užijete naplno babí léto a začnete se připravovat na nový školní rok. Odbornice na výživu Karolína Fourová v rozhovoru prozradí, jaké jídlo chystat dětem (nejen) ke svačinám, na co si dávat pozor a s čím si naopak příliš nelámat hlavu. Se začátkem školního roku Apetit připravil nový seriál, který vás provede základy vaření. V prvním díle se věnujeme vybavení kuchyně: dozvíte se, co opravdu potřebujete, aby se vám dobře vařilo. Letošní září bude hodně křupavé, připravili jsme recepty z kukuřičných lupínků a vařili jsme také v horkovzdušné fritéze. Upekli jsme také dezerty plné ořechů a ovoce, které dozrává koncem léta. A protože se v září řeší problematika (ne)plýtvání, zaměřili jsme se na přílohy a vymysleli originální řešení, jak v nových jídlech zužitkovat zbylé těstoviny, brambory i bramborovou kaši nebo knedlíky. Babí léto si s námi užijete i na cestách. Tentokrát jsme se vypravili za vínem do Itálie a poradíme vám, jaká vinařství navštívit poblíž známého města Verona. A také jsme se zajímali o české lanýže. Apetit, napsáno s chutí