Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
5,0 (3x)
15. 9. 2025
Fermentovaná červená řepa
Image Professionals
Fermentovaná červená řepa
Image Professionals


Velmi snadné
< 10 min
5,0 (3x)

Fermentovaná červená řepa je hotová za pár minut a potřebujete k tomu jen sklenici, zeleninu, sůl a koření. Pozvolným kvašením získá nakyslou chuť a skvěle se hodí nejen k pečenému masu, ale třeba také do burgerů a sendvičů. Domácí fermentování je hračka.


Nezhasínat obrazovku
Na 1 sklenici o objemu 500 ml
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 sklenici o objemu 500 ml
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/9

Se zářijovým číslem Apetitu si užijete naplno babí léto a začnete se připravovat na nový školní rok. Odbornice na výživu Karolína Fourová v rozhovoru prozradí, jaké jídlo chystat dětem (nejen) ke svačinám, na co si dávat pozor a s čím si naopak příliš nelámat hlavu. Se začátkem školního roku Apetit připravil nový seriál, který vás provede základy vaření. V prvním díle se věnujeme vybavení kuchyně: dozvíte se, co opravdu potřebujete, aby se vám dobře vařilo. Letošní září bude hodně křupavé, připravili jsme recepty z kukuřičných lupínků a vařili jsme také v horkovzdušné fritéze. Upekli jsme také dezerty plné ořechů a ovoce, které dozrává koncem léta. A protože se v září řeší problematika (ne)plýtvání, zaměřili jsme se na přílohy a vymysleli originální řešení, jak v nových jídlech zužitkovat zbylé těstoviny, brambory i bramborovou kaši nebo knedlíky. Babí léto si s námi užijete i na cestách. Tentokrát jsme se vypravili za vínem do Itálie a poradíme vám, jaká vinařství navštívit poblíž známého města Verona. A také jsme se zajímali o české lanýže. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Dýňová polévka

Zapomeňte na dovoz! Lokální zelenina na podzim: Jak jíst řepu, pórek i petržel, abyste z nich získali maximum vitaminů

S podzimem přichází čas, kdy čerstvé zeleniny pozvolna ubývá, ale rozhodně není důvod vzdát se pestrých a výživných jídel. Právě naopak. I podzim nabízí řadu možností, jak dodat tělu potřebné vitaminy a minerály — stačí vědět, po čem sáhnout a jak suroviny správně upravit. Co zařadit do jídelníčku chladnějších dní, abychom se nejen zahřáli, ale také podpořili imunitu?