2024/9
2024/9
Se zářijovým číslem Apetitu si užijete naplno babí léto a začnete se připravovat na nový školní rok. Odbornice na výživu Karolína Fourová v rozhovoru prozradí, jaké jídlo chystat dětem (nejen) ke svačinám, na co si dávat pozor a s čím si naopak příliš nelámat hlavu.
Se začátkem školního roku Apetit připravil nový seriál, který vás provede základy vaření. V prvním díle se věnujeme vybavení kuchyně: dozvíte se, co opravdu potřebujete, aby se vám dobře vařilo.
Letošní září bude hodně křupavé, připravili jsme recepty z kukuřičných lupínků a vařili jsme také v horkovzdušné fritéze. Upekli jsme také dezerty plné ořechů a ovoce, které dozrává koncem léta. A protože se v září řeší problematika (ne)plýtvání, zaměřili jsme se na přílohy a vymysleli originální řešení, jak v nových jídlech zužitkovat zbylé těstoviny, brambory i bramborovou kaši nebo knedlíky.
Babí léto si s námi užijete i na cestách. Tentokrát jsme se vypravili za vínem do Itálie a poradíme vám, jaká vinařství navštívit poblíž známého města Verona. A také jsme se zajímali o české lanýže.
Apetit, napsáno s chutí
Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Dýňovo-jablečný koláč s drobenkou
Čokoládový koláč s kokosovými kuličkami
Sterilovaná zelenina na kyselo
Losos v sezamu s rýží a salátkem
Kasundi reliš
Toust s pošírovaným vejcem
Cibulový džem s rozmarýnem a fenyklem
Kynutý knedlík s borůvkami
Křupavé zelené fazolky
Steak s bylinkovým máslem a hranolky
Fermentovaná červená řepa
Nakládaná mrkev s bylinkami
Dýně na víně
Salát z baby špenátu
Kvašené červené zelí
Dýňové špagety & rajské pesto
Grilovaná ryba s cizrnou a cuketou
Klasické kuře na paprice
Řepné ravioly s marinovanou červenou řepou
Cuketové placky s míchanými vejci
Pečené kuře s červenou řepou, mrkví a bylinkami
Galetka s pudinkem a karamelizovanými švestkami
Tagliatelle s červenou řepou a cizrnou
Quiche s červenou řepou a mrkví
Tortilly plněné fazolemi
Perská luštěninová polévka aash
Brownies s lískovými oříšky a krémem z mléčné čokolády
Omeleta ze zbylých brambor s rukolovým salátkem
Bramborový chléb
Hrníčkový knedlík ze zbylého knedlíku s houbovou omáčkou
Tartaletky s pistáciovou náplní a ostružinami
Jablečné růžičky se šlehačkou
Šneci z filo těsta se špenátem a fetou
Pizza muffiny
Mac & cheese do ruky
Avokádový toust se sázeným vejcem s pestem a fetou
Salát s řepou, jablkem a smaženým kozím sýrem
Koláč s korpusem z kukuřičných lupínků, krémem a blumami
Bábovičky z kukuřičných lupínků