Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)
18. 8. 2025
Řecká miska s kuřetem a tzaziki
Apetit
Řecká miska s kuřetem a tzaziki
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)

Řecká miska plná chutí, do které si každý může nandat přesně to, co má rád. Kořeněné kousky kuřete, zeleninu i osvěžující tzaziki. I v tomto případě doporučujeme do přípravy zapojit vakuovačku...


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na tzaziki

Na tahini dip

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/8

K létu patří cestování a my jsme si jako cíl vybrali blízké Maďarsko, jehož kuchyně nás baví svými barvami i nekomplikovaným přístupem. Upekli jsme také skvělé dezerty z čokolády a malin. Tahle nesmrtelná hořko-sladká kombinace ukradne srdce každému, kdo má rád nepřeslazené moučníky. Zjišťovali jsme také, k čemu všemu nám může v kuchyni pomoct vakuovačka – neocenitelným pomocníkem se vám stane při metodě sous-vide, při marinování či ukládání surovin do mrazáku. Ochutnali jsme také čtyři jídla z grilu od Jiřího Hilgarta, finalisty soutěže MasterChef Česko, který stojí za školou grilování Smoke & Fire. Kromě osvědčených receptů se s námi podělil i o spoustu cenných grilovacích rad. A protože jsou prázdniny, vyrazili jsme s dětmi za dobrodružstvím do lesa a uvařili si tam i oběd. Na na ohni jsme připravili houbový guláš, upekli bramborové placky, ryby i sladké hady na klacku. Apetit, napsáno s chutí

Související články

shutterstock_2514338949.jpg

Oregano v kuchyni i na zahradě: Jak ho pěstovat a uchovávat? A proč nepatří jen na pizzu?

Oregano patří k bylinkám, které provoní středomořskou kuchyni stejně spolehlivě jako tu českou. Má svěží, výrazně aromatickou chuť a dokáže pozvednout i obyčejný pokrm na úplně jinou úroveň. V čerstvé i sušené podobě je navíc mimořádně univerzální, takže si snadno najde cestu do každodenního vaření. Dnes si bez něj neumíme představit pizzu, těstoviny, rajčatové omáčky ani bylinkové máslo.