Husí paštika à la rillettes je dokonalý recept, díky kterému zpracujete i ty nejposlednější kousky pečené husy a zároveň nevyužitá játra. Za pár minut připravíte tuto lahůdku, jako stvořenou pro posvícenskou ‚afterparty‘ nebo odpolední svačinku. Játra jsou vynikající nejen na paštiku, ale i jako minutkové maso. V neposlední řadě z nich můžete udělat játrové knedlíčky do kaldounu.
Videorecept
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 365.67 kcal
- Bílkoviny 22.83 g
- Sacharidy 3.67 g
- Tuky 26.83 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/11
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2021/11
Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? Čekají vás poctivé husí hody, voňavá jídla z trouby i z pomalého hrnce, která vás doslova pohladí. Nechybí ani nové dýňové recepty, které budete vařit zas a znova (přísaháme!). Společně se zahřejeme čerstvým zázvorem a život si osladíme vaflemi. Jana Florentýna Zatloukalová vás nechá nahlédnout do své nové kuchařky Merendy v zástěře a šéfcukrář Café Imperial Daniele Combi vás krok za krokem provede přípravou dechberoucího dezertu Caramelia. A kam se vydáme na toulky? Tentokrát do překrásného Švýcarska. Už se těšíte? Apetit, napsáno s chutí. Listopadové číslo Apetitu je v prodeji od 14. 10.