2021/11

2021/11
Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit?
Čekají vás poctivé husí hody, voňavá jídla z trouby i z pomalého hrnce, která vás doslova pohladí. Nechybí ani nové dýňové recepty, které budete vařit zas a znova (přísaháme!). Společně se zahřejeme čerstvým zázvorem a život si osladíme vaflemi. Jana Florentýna Zatloukalová vás nechá nahlédnout do své nové kuchařky Merendy v zástěře a šéfcukrář Café Imperial Daniele Combi vás krok za krokem provede přípravou dechberoucího dezertu Caramelia. A kam se vydáme na toulky? Tentokrát do překrásného Švýcarska. Už se těšíte?
Apetit, napsáno s chutí.
Listopadové číslo Apetitu je v prodeji od 14. 10.

Vafle s oblohou 4x jinak

Pekanový koláč se soleným máslem

Zapečené brambory se sýrem paneer a kokosovým mlékem

Kuřecí páj se slaninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleným lupením

Hřejivý páj s mletým masem a sýrovou kaší

Hovězí hrudí na cibuli s fazolkami

Kuře na víně a smetaně se špenátem

Hovězí na pivu s čedarovými knedlíčky

„Pečené“ plněné brambory se sýrem a jarní cibulkou

Husí prsa s bulgurem a zeleninou

Hovězí Stroganov (moderní pohled)

Pekáček s polentou, čočkovo-lilkovým ragú a vejci

Ryba pod pokličkou z kořenové zeleniny

Bramborová polévka s pelmeněmi

Dýňová polévka s misem

Zázvorový koláč s hruškami s karamelem

Zázvorová zmrzlina

Vepřové na zázvoru, medu a rozmarýnu

Zázvorové nudle s houbami

Kuřecí vývar se zázvorem

Jabkance

Falešné kuřecí Alfredo ze špagetové dýně

Dýňovo-hovězí kari

Trhané krůtí stehno na zelí a bramborové lokše

Tvarohové knedlíčky à la fondue

Pizza s dýňovo-rajčátkovou omáčkou, dýní a chorizem

Pečené husí stehno se zeleninovým ragú s houbami a celerovým pyré

Pečená husa se zelím, bramborovými knedlíky a jablečnými škvarečky

Husí paštika à la rillettes

Špagetová dýně plněná ve stylu tacos
