2021/11
2021/11
Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit?
Čekají vás poctivé husí hody, voňavá jídla z trouby i z pomalého hrnce, která vás doslova pohladí. Nechybí ani nové dýňové recepty, které budete vařit zas a znova (přísaháme!). Společně se zahřejeme čerstvým zázvorem a život si osladíme vaflemi. Jana Florentýna Zatloukalová vás nechá nahlédnout do své nové kuchařky Merendy v zástěře a šéfcukrář Café Imperial Daniele Combi vás krok za krokem provede přípravou dechberoucího dezertu Caramelia. A kam se vydáme na toulky? Tentokrát do překrásného Švýcarska. Už se těšíte?
Apetit, napsáno s chutí.
Listopadové číslo Apetitu je v prodeji od 14. 10.
Vafle s oblohou 4x jinak
Pekanový koláč se soleným máslem
Zapečené brambory se sýrem paneer a kokosovým mlékem
Kuřecí páj se slaninou a houbami
Zapečené těstoviny se zeleným lupením
Hřejivý páj s mletým masem a sýrovou kaší
Hovězí hrudí na cibuli s fazolkami
Kuře na víně a smetaně se špenátem
Hovězí na pivu s čedarovými knedlíčky
„Pečené“ plněné brambory se sýrem a jarní cibulkou
Husí prsa s bulgurem a zeleninou
Hovězí Stroganov (moderní pohled)
Pekáček s polentou, čočkovo-lilkovým ragú a vejci
Ryba pod pokličkou z kořenové zeleniny
Bramborová polévka s pelmeněmi
Dýňová polévka s misem
Zázvorový koláč s hruškami s karamelem
Zázvorová zmrzlina
Vepřové na zázvoru, medu a rozmarýnu
Zázvorové nudle s houbami
Kuřecí vývar se zázvorem
Jabkance
Falešné kuřecí Alfredo ze špagetové dýně
Dýňovo-hovězí kari
Trhané krůtí stehno na zelí a bramborové lokše
Tvarohové knedlíčky à la fondue
Pizza s dýňovo-rajčátkovou omáčkou, dýní a chorizem
Pečené husí stehno se zeleninovým ragú s houbami a celerovým pyré
Pečená husa se zelím, bramborovými knedlíky a jablečnými škvarečky
Husí paštika à la rillettes
Špagetová dýně plněná ve stylu tacos