Nová registrace Zapomenuté heslo

Husa

pečená husa

Husa je tradiční drůbež, která se peče zejména v zimním období, a to nejčastěji na svátek svatého Martina nebo ku příležitosti jiného posvícení. Většinou se peče v celku a podává se s různými přílohami, jako jsou bramborové knedlíky a zelí, ale sluší jí i lokše, noky a ovoce (především jablka). Z odřezků je výborný vývar, základ tradiční husté polévky zvané kaldoun.

Svatomartinská husa
> 120 min
5,0

Svatomartinská husa

Trhané krůtí stehno na zelí a bramborové lokše
Obrané husí maso s opečenými bramborami
Husí vývar s bylinkovým kapáním
Husí krev na cibulce
18receptů
Jak zpracovat svatomartinskou husu, aby ani kousíček nepřišel nazmar?
Husí stehna se zelím, kapustičkami, bramborovými plackami a škvarkovými knedlíčky
> 120 min
5,0

Husí stehna se zelím, kapustičkami, bramborovými plackami a škvarkovými knedlíčky

Pečené husí stehno se zeleninovým ragú s houbami a celerovým pyré
> 60 min
5,0

Pečené husí stehno se zeleninovým ragú s houbami a celerovým pyré

Pečená husa se zelím, bramborovými knedlíky a jablečnými škvarečky
> 60 min
4,2

Pečená husa se zelím, bramborovými knedlíky a jablečnými škvarečky

Husí paštika à la rillettes
< 45 min
4,1

Husí paštika à la rillettes

Všechny kategorie článků