Čeká-li vás během babího léta důležitá oslava, krásnější zlatý hřeb budete hledat jen těžko. Věneček z ostružin, jedlých květů a ostružinových listů z dortu dělá opravdovou pastvu pro oči. Chuťové pohárky se zaradují vzápětí.
Suroviny
Na těsto
Na vanilkový máslový krém se sněhem
Na dokončení
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/9

Recept je z vydání:
Apetit 2023/9
Jak si nejlépe vychutnat babí léto? Nejlepším průvodcem vám bude zářijový Apetit, který vychází už 17. 8. 2023. Připomeneme si prostá lidová jídla, společně budeme méně plýtvat potravinami a zpracujeme vše, co nakoupíme nebo sklidíme na zahradě. Děti naučíme jíst ryby a začneme jim připravovat kreativní a pestré svačiny, které nikdy nedonesou zpět domů. Své hvězdné chvíle se dočká nejen kukuřice, která zazáří naslano i nasladko, ale také ostružiny. Nahlédnete s námi do zákulisí soutěže MasterChef a zjistíte, který obal na chléb v našem testu obstál nejlépe a který naopak propadl. Poradíme s výběrem sušičky na potraviny a seznámíme vás s horkovzdušnou fritézou. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměří na kakao a seriál Škola focení Aleny Hrbkové se tentokrát bude zabývat úhlem záběru. Apetit, napsáno s chutí.