Švédové povýšili zbytkové jídlo na jeden z pilířů národní kuchyně. Kouzlo ‚kousků z pánve‘ je v tom, že použijte to, co zrovna máte a nakrájíte to na malé kostičky. Zbylé maso, uzeniny, unavenou zeleninu (nejen kořenovou), postarší brambory (nebo vařené ze včera – ty přidejte do pánve později). K tomu vymetete ledničku od zbytků nakládané zeleniny. Pytt i panna snese všechno: recept proto berte jako orientační.
Porce
Suroviny
Porce
Na dresink
Na 1 porci
- Energie 837.25 kcal
- Bílkoviny 30.25 g
- Sacharidy 41.75 g
- Tuky 60 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/9
Jak si nejlépe vychutnat babí léto? Nejlepším průvodcem vám bude zářijový Apetit, který vychází už 17. 8. 2023. Připomeneme si prostá lidová jídla, společně budeme méně plýtvat potravinami a zpracujeme vše, co nakoupíme nebo sklidíme na zahradě. Děti naučíme jíst ryby a začneme jim připravovat kreativní a pestré svačiny, které nikdy nedonesou zpět domů. Své hvězdné chvíle se dočká nejen kukuřice, která zazáří naslano i nasladko, ale také ostružiny. Nahlédnete s námi do zákulisí soutěže MasterChef a zjistíte, který obal na chléb v našem testu obstál nejlépe a který naopak propadl. Poradíme s výběrem sušičky na potraviny a seznámíme vás s horkovzdušnou fritézou. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměří na kakao a seriál Škola focení Aleny Hrbkové se tentokrát bude zabývat úhlem záběru. Apetit, napsáno s chutí.