Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový salát

Bramborový salát je klasikou českých svátečních stolů, oblíbený zejména o Vánocích a při rodinných oslavách. Základ tvoří vařené brambory, které se spojují s majonézou, jogurtem nebo smetanou, často doplněné zeleninou, vejci či okurkami. Každá domácnost má svůj osvědčený recept, od tradičního až po moderní varianty s bylinkami či hořčičnou zálivkou. Salát je krémový, jemně kořeněný a zároveň svěží díky křupavým ingrediencím. Hodí se jako příloha k masu, ale také jako samostatný snack. V jednoduchosti spočívá jeho kouzlo – každý lžičkou ochutnává kousek tradice. Příprava bramborového salátu je zároveň příležitostí pro kreativitu a sezónní experimenty.

Červené brambory s křenem a crème fraîche
< 25 min
5,0

Červené brambory s křenem a crème fraîche

Bramborový salát s vejcem, okurkou a fazolkami
< 50 min
5,0

Bramborový salát s vejcem, okurkou a fazolkami

Steak s rychlým teplým bramborovým salátem
< 45 min
5,0

Steak s rychlým teplým bramborovým salátem

Krůtí řízky s bramborovým salátem
> 60 min
3,3

Krůtí řízky s bramborovým salátem

Všechny kategorie článků