Nová registrace Zapomenuté heslo

Anděl začíná vonět šnyclem! Jan Punčochář tu brzy otevře svou třetí restauraci a řízek bude hrát hlavní roli

26. 9. 2025
Otevření Šnyclu Jana Punčocháře se blíží
Martinfreedom / Apetit
Dalších
7 fotek

Každý nový podnik na české gastro scéně nám dělá obrovskou radost a vždy fandíme zajímavému konceptu, kvalitnímu menu a pokrmům, které jsou připravované s láskou. A přesně taková restaurace se každým dnem otevře na pražském Smíchově. Jmenuje se Šnycl, stojí za ní Jan Punčochář se svým týmem a my se nemůžeme dočkat!

Smíchov začíná vonět šnyclem. Nebo lépe řečeno Šnyclem. Tak se totiž jmenuje nová restaurace, kterou na začátku října otevře na pražském Andělu šéfkuchař Jan Punčochář a Šnycl se tak připojí k jeho podnikům U Matěje a Stůl

Na menu bude nejen řízek na mnoho způsobů, ale i spousta dalších dobrot. Motto restaurace zní „Vídeňská restaurace v centru Prahy“ a interiér bude tvořit hodně dřeva a temně zelená barva. Vyplatí se sledovat instagramový profil @snycl_jana_puncochare, aby vám slavnostní otevření neuteklo. My jsme se našeho oblíbeného šéfkuchaře zeptali, na co se těšit a co čekat.

Honzo, v jaké fázi jsou přípravy na otevření vaší nové restaurace Šnycl?

Jsme ve finální fázi dokončovacích prací v interiéru. Týmy na place a do kuchyně už jsou téměř kompletní, ladíme poslední detaily receptů.

Kde váš Šnycl najdeme, kdy se otevře?

Předpokládáme, že zkušební provoz zahájíme na konci září a ostrý provoz máme plánovaný na polovinu října. Tak snad nám to vyjde. A najít nás můžete v centru Prahy, a to na pražském Andělu přímo u výstupu z metra.

Na jaké menu se můžeme těšit?

Menu bude rozmanité. Samozřejmě od řízku přes celý talíř s bramborovým salátem, a to, jak tím, jaký známe z našich domovů, tak i tím rakouského typu. Poté se mohou zákazníci těšit na sulc, tlačenku s lanýži, ale i skvělá zeleninová jídla, například řízek z celeru.

Jak se nad konceptem přemýšlelo, co nebude chybět v nabídce?

Takový náš podtitul je „Vídeňská restaurace v centru Prahy“. Já miluju Vídeň, tedy hlavně gastronomicky, a vlastně mi taková restaurace v Česku chyběla. Ale určitě to nebylo tak, že bych si řekl: chci takovou a makovou restauraci a jdu hledat prostor. Právě naopak. Tento prostor se naskytl a já jsem ho nejprve odmítl, jelikož jsem si neuměl představit, jaká kuchyně by zde mohla být. Ale v noci jsem nad tím přemýšlel a ťukla mi do hlavy myšlenka řízkárny. A ten koncept jsem dále rozvíjel.

Co je pro vás „šnycl“,  jaký máte vy osobně nejraději?

Pro mě je nejoblíbenější ten, který budeme mít jako signature právě ve Šnyclu.

A jaký to je? Náš signature řízek je vepřový na kosti smažený na přepuštěném másle a následně potíraný přepuštěným máslem, česnekem, pažitkou a citronovou kůrou. Nemyslím, že takový můžete dostat na jiném místě. Tento řízek zde dostanete vždy a další varianty budou v menu různě rotovat. Věřím, že si restaurace najde své štamgasty a stane se nedílnou součástí koloritu lokality na Andělu.

Máte zásadní dětskou šnyclovou vzpomínku?

První vzpomínky z dětství jsou určitě ze zabíjaček. První se dělal mozeček, a pak právě řízky. Nejlépe z kýty, smažené na sádle a dopékané v peci na dřevo, to byla fantazie. Tu chuť a vůni si vybavím dodnes.

Děkujeme a Šnyclu držíme palce!

Doporučujeme článek s videem

Honza Punčochář kope za Spartu, ale nedá dopustit na koprovku. Co v té jeho nesmí chybět?

Sdílet článek

Jan Punčochář Řízek Restaurace Hell's Kitchen

Související články