Vydatné chilli con carne s masem, fazolemi a špetkou čokolády. Snadný recept plný chuti, hotový za 60 minut.
Videorecept
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 526 kcal
- Bílkoviny 41.75 g
- Sacharidy 40.5 g
- Tuky 18.5 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2005/11
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,6/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2005/11
Listopad 2005
Komentáře
Tento recept dělám dlouhé roky z časopisu Apetit a je to stálice našeho jídelníčku. Nevím, proč ale došlo ke změně v receptu. V časopisu je uvedena 1 lžíce drceného kmínu a tady je 1 lžíce římského kmínu. Ten posunuje toto výborné jídlo spíš do Asie než do Texasu. Proč došlo ke změně v receptu?
Máte pravdu, že ve vydání z roku 2005 je uveden kmín místo římského kmínu. Je to patrně kvůli tomu, že v raných vydáních Apetitu jsme recepty mírně upravovali, aby se více blížily českým chutím, a při psaní receptu byla také důležitá i tehdejší dostupnost surovin. Dnes je římský kmín běžnou surovinou, dostupnou v každé samoobsluze, když jsme opravovali starší recepty, nebyl už tedy důvod nahrazovat římský kmín naším běžným kmínem. Ale do receptu na chili con carne v originální verzi opravdu patří kmín římský – obecně se ve světě používá mnohem hojněji než náš kmín (dokonce jsem se setkala s cizinci, kteří náš kmín pokládali za naprosto nezvyklé, exotické koření, zatímco římský kmín znali a používali běžně).
Tento recept jsem objevila cca před třemi lety a hned se z něj stalo nejoblíbenější rodinné jídlo! recept jsem ale ztratila a až do teď jsem zkoušela podobné varianty, ale tohle je prostě nejlepší:) díky moc autorovi
no chybí tam mrkev, celer ř.,skořice, č.koriandr, balsamico, k chilli bych přidal trochu chipotle a na závěr kousek zakysky, ale jinak je to vcelku ok...