Dušené okurky s bramborovou kaší a krůtími kuličkami jsou recept jako stvořený pro děti. Jemné maso, krémová kaše a neobvykle tepelně zpracovaná letní zelenina. Kombinace chutí, vůní a surovin, se kterými u strávníků zabodujete!
Suroviny
Na kaši
Na krůtí kuličky
Na dušené okurky
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/8

Recept je z vydání:
Apetit 2024/8
K létu patří cestování a my jsme si jako cíl vybrali blízké Maďarsko, jehož kuchyně nás baví svými barvami i nekomplikovaným přístupem. Upekli jsme také skvělé dezerty z čokolády a malin. Tahle nesmrtelná hořko-sladká kombinace ukradne srdce každému, kdo má rád nepřeslazené moučníky. Zjišťovali jsme také, k čemu všemu nám může v kuchyni pomoct vakuovačka – neocenitelným pomocníkem se vám stane při metodě sous-vide, při marinování či ukládání surovin do mrazáku. Ochutnali jsme také čtyři jídla z grilu od Jiřího Hilgarta, finalisty soutěže MasterChef Česko, který stojí za školou grilování Smoke & Fire. Kromě osvědčených receptů se s námi podělil i o spoustu cenných grilovacích rad. A protože jsou prázdniny, vyrazili jsme s dětmi za dobrodružstvím do lesa a uvařili si tam i oběd. Na na ohni jsme připravili houbový guláš, upekli bramborové placky, ryby i sladké hady na klacku. Apetit, napsáno s chutí