Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
5,0 (3x)
28. 7. 2025
Cuketové involtini v rajčatové omáčce
Apetit
Cuketové involtini v rajčatové omáčce
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
5,0 (3x)

Involtini je italský název pro závitky. Ty mohou být nejen masové, ale i zeleninové, nejčastěji lilkové. Záměna lilku za cuketu dopadla na výbornou! Cuketové involtini v rajčatové omáčce je recept jako stvořený pro případ, že potřebujete zpracovat zeleninu ze zahrádky.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na cuketové involtini

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/7

Červencové číslo Apetitu je od začátku do konce plné slunce. Připravili jsme pro vás zahradní oběd pod stromem a jako dezert můžete podávat některý z našich letních ovocných koláčů. A kdyby bylo velké horko, můžete se zchladit nanuky, nebo si s námi dát osvěžující koktejl z ginu. Projedeme se také po trase slavného cyklistického závodu Tour de France, ale nebojte, nohy vás bolet nebudou. My budeme hlavně jíst, a to v regionech po celé trase závodu. Jsou to totiž místa, která dala světu skvělé suroviny i jídla! Záhony na zahrádkách jsou právě plné jahod, proto pro vás máme tři tipy, jak toto skvělé ovoce uchovat na zimu ve formě netradiční zmrzliny, sirupu či kompotu. Nezapomněli jsme ani na další hvězdu letní sezony – cuketu. Vytáhli jsme pro vás hned tři letní recepty z naší kuchařky Mrkev, dýně, cuketa. Vyzkoušeli jsme rovněž méně obvyklé druhy luštěnin a vařili jsme z mungo fazolí, adzuki nebo černé cizrny. A také jsme se za dobrým jídlem vydali do Chorvatska a povídali si s šéfkuchařem Janem Punčochářem, který nám prozradil nejoblíbenější hity z jeho restaurace U Matěje a vyprávěl také o tom, jak se jeho profese změnila za posledních 25 let. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2514338949.jpg

Oregano v kuchyni i na zahradě: Jak ho pěstovat a uchovávat? A proč nepatří jen na pizzu?

Oregano patří k bylinkám, které provoní středomořskou kuchyni stejně spolehlivě jako tu českou. Má svěží, výrazně aromatickou chuť a dokáže pozvednout i obyčejný pokrm na úplně jinou úroveň. V čerstvé i sušené podobě je navíc mimořádně univerzální, takže si snadno najde cestu do každodenního vaření. Dnes si bez něj neumíme představit pizzu, těstoviny, rajčatové omáčky ani bylinkové máslo.