Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)
30. 10. 2025
Dýně ve slaninovém kabátku s rukolovým salátem
Image Professionals
Dýně ve slaninovém kabátku s rukolovým salátem
Image Professionals


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)

Jednoduchý teplý salát z pečené dýně a křupavé slaniny připravíte během chvilky. Křupavá rukola a jednoduchá zálivka se k této podzimní variaci báječně hodí. Pokud chcete mít salát sytější, přidejte vařený kuskus a zasypte rozdrobenou fetou. Vsadit můžete i na opražená dýňová semínka.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/11

Listopadový Apetit, který vychází už 19. 10., je plný té nejlahodnější podzimní inspirace.  Co vás čeká na jeho stránkách? Proti podzimním splínům budeme bojovat jídlem! Máme pro vás recepty záviny plné ovoce. Zvlášť se zaměříme na tažený, který zaujal i Pavla Berkyho tak, že pro vás o něm natočí video. Dýni společně proměníme v omáčku, lasagne, gnocchi nebo tiramisu. Uvaříme barevný podzimní oběd a upečeme dezerty opojně vonící čajem. Nezapomněli jsme ani na oslavy svátku svatého Martina, na jehož počest s námi připravíte luxusní menu. Vyzpovídali jsme známou kuchařku a influencerku Chili Ta Thuy a naučili se od ní 3 vynikající jídla. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměřila na cukr. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

cukroví

Objednávky cukroví 2025: Kolik zaplatíte, na co si dát pozor a jak poznat, že bude opravdu dobré

Možná máte kamarádku, která vám každý rok pošle krabičku svého lineckého, nebo maminku, která peče tak, že by z fleku mohla otevřít vlastní cukrárnu. Ale možná letos přemýšlíte, že si cukroví jednoduše objednáte. V cukrárnách už visí nabídky, zkušení cukráři hlásí „vyprodáno“ a facebookové skupiny se plní inzeráty typu „domácí cukroví, 500 Kč/kg“. Jenže co z toho skutečně stojí za to? A na co si dát pozor, aby vás nečekalo vánoční zklamání v krabici?