Zelenina pečená v troubě je obdobou ratatouille, slavného francouzského pokrmu, kde se snoubí chuť provensálských bylinek a štědré dávky olivového oleje. Čerstvou sezonní zeleninu stačí nakrájet, rozložit na plech, ochutit a upéct spolu s voňavým bouquet garni. Tahle snadná a chuťové vyladěná pečená zelenina je skvělou přílohou k masu, ale vychutnáte si ji i jako samostatný pokrm.
Suroviny
Bylinky do zeleninových pokrmů
Na recept
- Energie 1309 kcal
- Bílkoviny 32 g
- Sacharidy 107 g
- Tuky 72 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/10
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2015/10
Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.