Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,4 (286x)
12. 1. 2017
Ratatouille
Apetit
Ratatouille
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,4 (286x)

Ratatouille jako francouzská verze leča neobsahuje uzeninu ani vejce, zato lahodný lilek a barevné cukety. Loupaná rajčata ­dodají šťávě tu správnou chuť – a tím, že je pomalu podusíte, zajistíte pokrmu ideální hustotu.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 102.25 kcal
  • Bílkoviny 3.25 g
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(286 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Eliška Maděričová
16.07.2009 11:26
Prosím vás, mohli by jste mi někdo poradit, jak poznám správný lilek? Nikdy nevím, jaký mám v obchodě vybrat... Díky moc
Eliška Maděričová
16.07.2009 11:21
Jak říká ''Mistr kuchař a cestovatel pan Babica'' RATATULE :))) už se na tento recept dlouho chystám, tak snad se konečně odhodlám:)
  profile image
Barbuchita
27.09.2008 12:02
Ratatouille podle vaseho receptu delam jiz pres rok a je vynikajici. Muj partner je Francouz a pokud vam Francouz pochvali francouzske jidlo, tak se opravdu povedlo. Muj mily se nad timto receptem oblizuje. Plno mych znamych ruznych narodnosti si ode mne tento recept vyzadalo a pravidelne ho vari. Jedine, co pridavam navic, je troska medu na doslazeni. Preji vsem dobrou chut!!!!
  profile image
konvalinka
02.09.2008 10:09
konečně pořádný recept! každý prezentuje, že má nejlepší recept na ratatouille a je to ve skutečnosti udušená, blátivá zelenina. váš recept je ten správný, rychlý a hlavně chutný!
  profile image
Kamila
16.05.2008 11:27
Ve Švýcarsku nepřidávají vůbec rajačata z plechovky, pouze čerstvá rajčata. Ke koření ještě majoránku. A když je pokrm na talíři, nahoru hrst strouhaného sýra, nejlépe parmazánu - mňam! :-)
  profile image
Šárka
12.03.2008 11:30
Do ratatouille radši bazalku než rozmarýn.
  profile image
Alena
30.08.2007 08:11
Recept se nachází v č.8/04, str.36
  profile image
lenkaamilan
29.09.2007 21:26
Chutovo nie objavne, zato ale vyborne, doporucujeme Milan a Lenka
  profile image
Terka
30.09.2007 22:45
Podle filmu by měli být cukety a lilky nakrájené na kolečka, ale na kostičky, tak, jak je to v tomto receptu, se vše lépe propojí. Takže záleží na tom, jeslti nám jde o chuťovou nebo estetickou stránku :o) Doporučuji!
  profile image
PCtvor
27.11.2007 13:00
podle filmu: Do spodu zapekaci misky dal nejakou rajcatovou omacku (nejpish protlak-dle barvy a konzistence, cesnek-je videt jak ho tam dava, ... -to je utajeno), pak pokladl na to stridave platky zelene a zlute cukety,lilku a rajcat(v tomto poradi, na upecenym je to hezky videt). Prikryly pergamenovym papirem, vlozily do trouby. Pak to dali na talir polily cimsi (asi stava) a na vrch dali kousek hasi pazitky+posypani kousky petrzeky ci celerovych listku (tezko se to rozpozna). Sazil jsem se to vysledovat a popsat co nejpodrobneji, ale opravdu moc indicii nam filmari nenechali..... Je to nejspish upravenej recept, zaklad bude v ty omacce co se dava dospod. Ten krysi kuchar hooodne iprovizoval (ja taky a rad zkousim netradicni kombinace)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/8

Srpen 2004