Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)
22. 12. 2025
Dýňové rizoto s vanilkou
Apetit
Dýňové rizoto s vanilkou
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)

Obyčejné dýňové rizoto jsme tentokrát dotáhli k dokonalosti. Špetka pravé vanilky a opražené lískové oříšky s touto podzimní zeleninou a krémovou rýží dokonale ladí. Jednoduchý recept inspirovaný italskou kuchyní si hravě uvaříte i v české domácnosti.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4-6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/12

Prosincové číslo Apetitu voní vanilkou, perníkem i skořicí. Recepty na klasické cukroví v moderním pojetí jsme získali od úspěšné slovenské cukrářky Petry Tóthové: vosí hnízda s pistáciemi a malinami, barevné linecké ochucené mákem, kakaem, čajem matcha nebo košíčky ve stylu Schwarzwaldského dortu a Opilého Izidora. V rozhovoru Petra poradí, jak si usnadnit pečení, a také přiblíží, jaké sladkosti mají na Slovensku největší úspěch. Ve vánočním Apetitu pečeme tři různé vánočky: klasickou kynutou, kváskovou a rychlou tvarohovou bez kynutí a přinášíme inspiraci na jedlé dárky. Pokud nejste milovníky masa, oceníte naše vegetariánské štědrovečerní menu složené z krému z pečené zeleniny, smažené hlívy s bramborovým salátem, Wellingtonu bez masa a sýrových kroket. Pro ostatní jsme připravili různé druhy slavnostních pečínek z bůčku, hovězího, telecího i kuřecího masa, ale také čtyři různé rybí polévky. Prosinec je jedním z nejvíce hektických období, proto jistě oceníte recepty na rychlé večeře, a na rychlost sází také Zdeněk Pohlreich, jehož nová kuchařka se jmenuje 30 minut a v prosincovém čísle najdete nejen rozhovor s šéfkuchařem, ale také čtyři recepty z knihy. A pokud chcete zůstat ještě chvíli na cestách, nabízíme výlet do Nizozemska, kde ochutnáte tradiční vafle se sirupem, obložené chleby broodjes nebo krokety z hovězího ragú. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Svařák trhy

Velký test svařáků v Praze: Kde najdete ten nejlepší a čemu se raději vyhnout? Redaktorky otestovaly 7 míst od tajných dvorků až po adventní trhy

Voní po hřebíčku, skořici a v ideálním případě po poctivém víně. Jenže najít v předvánoční Praze ten pravý svařák, který vás nezalepí cukrem, ale příjemně zahřeje a pohladí po duši, je občas skoro detektivní úkol. Redaktorky Darinka a Katka proto vyrazily do ulic na svou vlastní „our de svařák“. Prošly sedm adres – od zapadlých kaváren s klidnou atmosférou až po tepající adventní trhy. Kde dostanete do nápoje hrst oříšků a rozinek, kde vás čeká vůně perníčků a který stánek nás naopak trochu zklamal? Inspirujte se naším průvodcem po těch nejlepších horkých adresách v centru Prahy.