Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 120 min
5,0 (4x)
4. 4. 2024
Vepřová roláda s prosciuttem, pestem a krémovou polentou
Apetit
Vepřová roláda s prosciuttem, pestem a krémovou polentou
Apetit


Pro zkušené
> 120 min
5,0 (4x)

Masová roláda je natolik efektní, že jí oslníte i tu nejnáročnější návštěvu. To, že příprava je vlastně až směšně jednoduchá, bude naše společné tajemství. Vepřové maso je klasika, ale pokud máte možnost, zkuste roládu připravit z jemného telecího masa. Výsledek bude ještě luxusnější. U obou druhů mas dbejte na to, aby se nevysušila. Jako přílohu jsme zvolily krémovou polentu, ale vedle nešlápnete ani s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami. 


Nezhasínat obrazovku
Pro 6–8 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6–8 osob

Na pesto

Na maso

Na krémovou polentu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7247 kcal
  • Bílkoviny 455 g
  • Sacharidy 446 g
  • Tuky 418 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/4

Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.