Masová roláda je natolik efektní, že jí oslníte i tu nejnáročnější návštěvu. To, že příprava je vlastně až směšně jednoduchá, bude naše společné tajemství. Vepřové maso je klasika, ale pokud máte možnost, zkuste roládu připravit z jemného telecího masa. Výsledek bude ještě luxusnější. U obou druhů mas dbejte na to, aby se nevysušila. Jako přílohu jsme zvolily krémovou polentu, ale vedle nešlápnete ani s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Suroviny
Na pesto
Na maso
Na krémovou polentu
Na recept
- Energie 7247 kcal
- Bílkoviny 455 g
- Sacharidy 446 g
- Tuky 418 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4

Recept je z vydání:
Apetit 2023/4
Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.