„Chtějte kvalitní maso, nejlépe uříznuté tak, aby na něm byl i bůček.“ radí Jirka Hilgart. Právě správný výběr masa dělá zásadní rozdíl. Krkovice by měla být prorostlá, ale ne tučná, aby zůstala po ugrilování šťavnatá a měla plnou chuť. Maso vytáhněte z lednice alespoň půl hodiny před grilováním, aby se prohřálo, a osolte ho až těsně před položením na rošt.
Suroviny
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/8
Recept je z vydání:
Apetit 2024/8
K létu patří cestování a my jsme si jako cíl vybrali blízké Maďarsko, jehož kuchyně nás baví svými barvami i nekomplikovaným přístupem. Upekli jsme také skvělé dezerty z čokolády a malin. Tahle nesmrtelná hořko-sladká kombinace ukradne srdce každému, kdo má rád nepřeslazené moučníky. Zjišťovali jsme také, k čemu všemu nám může v kuchyni pomoct vakuovačka – neocenitelným pomocníkem se vám stane při metodě sous-vide, při marinování či ukládání surovin do mrazáku. Ochutnali jsme také čtyři jídla z grilu od Jiřího Hilgarta, finalisty soutěže MasterChef Česko, který stojí za školou grilování Smoke & Fire. Kromě osvědčených receptů se s námi podělil i o spoustu cenných grilovacích rad. A protože jsou prázdniny, vyrazili jsme s dětmi za dobrodružstvím do lesa a uvařili si tam i oběd. Na na ohni jsme připravili houbový guláš, upekli bramborové placky, ryby i sladké hady na klacku. Apetit, napsáno s chutí