Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)
22. 6. 2025
Pečená žebra se salátem
Apetit
Pečená žebra se salátem
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Šťavnatá žebírka se svěžím salátkem, který tučnost a hutnost masa krásně vyváží. Vše doplňte čerstvým pečivem a můžete podávat nejen jako rodinný oběd, ale také fantastickou chuťovku pro přátelé a blízké na letní party.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na salát

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/6

Červnové vydání Apetitu, které vychází 23. 5. 2024, přináší pozvánku na letní Apetit piknik. Ten se uskuteční 15. června v pražské Grébovce a v novém Apetitu najdete seznam všech prodejců i hvězdných hostů, kteří se objeví na hlavním pódiu. Vystoupí i Pavel Berky, se kterým najdete v novém čísle rozhovor, kde vypráví o tom, jak zkouší nová jídla a co nejraději vaří sám sobě. Do přírody se vydáme nejen během našeho pikniku. V červnu se s námi můžete vypravit na ryby, které si hned na břehu připravíme na roštu. Budeme také grilovat, tentokrát podle receptů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, a nabízíme i inspiraci na zahradní party během nejteplejších nocí v roce. Nad dezertem nemusíte moc přemýšlet. Červen je měsícem jahod a naše koblihy plněné jahodami nebo křupavý jahodovo-bezový dort jsou prostě neodolatelné! A kdyby vás toto ovoce přece jen neoslovilo, zkuste nasladko připravit rebarboru. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20250821_HK_Jak_připravit_drobenku_foto-2.webp

Drobenka promění i obyčejný koláč v mistrovské dílo! Stačí tři suroviny a pár triků nejen pro začátečníky

Zlatavá, křupavá a voňavá – drobenka patří k nejjednodušším, ale zároveň nejvděčnějším prvkům českého pečení. Stačí tři suroviny a vznikne směs, která promění obyčejný koláč v lahodný dezert s kontrastem chutí i textur. Správně připravená drobenka se nerozteče, ale vytvoří jemnou, sypkou korunku, díky níž každý kousek koláče získá dokonalé zakončení.