Nevěříte, že i zcela prostý toust může být honosnou večeří? Pak jste ještě neochutnali naše topinky se sýrovým bešamelem a karamelizovanou cibulí! Křupavý toust, neodolatelně se táhnoucí bešamel se švýcarským sýrem gruyère vonící muškátovým oříškem a nasládlá karamelizovaná cibule rozehrají na talíři opravdovou symfonii chutí – prosté a přitom luxusní jídlo.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 472 kcal
- Bílkoviny 11 g
- Sacharidy 19.75 g
- Tuky 38 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/2
K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět. Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková. Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy. Apetit, napsáno s chutí.