2023/2
2023/2
K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět.
Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková.
Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy.
Apetit, napsáno s chutí.
Grilovaná kukuřice
Zadělávaná kapusta
Quinoa s brokolicí
Rychlé vepřové ragú s ciderem a pórkem
Grilovaný bůček po asijsku
Koleno pečené v pivu se zeleninou a křenovou remuládou
Oukrop de luxe
Bílý Sacher
Karbanátky s jablky
Stříhané těstoviny po asijsku
Gnocchi s růžičkovou kapustou a žampiony
Tousty s bešamelem a karamelizovanou cibulí
Mini cheesecaky s bílou čokoládou a malinami
Dhal s červenou čočkou, dýní a pikantní tarkou
Vepřové à la špekáčky na pivu
Jahelník s jablky a povidly
Zelné placky se salátem a dipem
Rýžové koblížky s krémem
Luxusní makové šišky
Vepřová krkovice na kmíně
Zapékané brambory se salátem z červené řepy