Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,2 (383x)
7. 10. 2020
Sakrajda neboli perníkový závin
Apetit
Sakrajda neboli perníkový závin
Apetit


Snadné
< 90 min
4,2 (383x)

Sakrajda je staročeský moučník, který skvěle chutná čerstvý, ale můžete ji nechat i pár dnů rozležet. Perníkový závin s povidly a ořechy lze upéct i v menších exemplářích a podávat je nakrájené jako cukroví. Trochu netradiční, ale o to lahodnější kombinace chutí. 


Nezhasínat obrazovku
Na 1 nohavici
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 nohavici
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4981 kcal
  • Bílkoviny 97 g
  • Sacharidy 669 g
  • Tuky 199 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(383 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/10

Také se každý rok těšíte na české číslo tolik jako my v redakci? Konečně jsme se dočkali, protože říjnový Apetit plný známých chutí v tradiční i netradiční podobě vychází už 18. 9. 2019! Vždy si říkáme, že už jsme z české kuchyně vyzkoušeli a ochutnali snad úplně všechno, a přesto nás dokáže znovu a znovu překvapovat. Vychutnejte si s námi rodinné večeře plné vzpomínek na dětství, nedělní menu podle Sandtnerky či moučníky, ve kterých hrají prim povidla, tvaroh, mák a perník! Nechybí samozřejmě ani hřejivé recepty plné sezonních surovin, které vás během prvních sychravých dní pohladí po duši. Apetit, napsáno s chutí.