K začátku listopadu sice patří svatomartinská husa, ale my jsme se letos rozhodli oslavit vrchol podzimu dostupnější kachnou. Krásně propečená kůrka, šťavnatá prsíčka a lahodný výpek skvěle ladil ke knedlíkům a zelí. Pokud je i pro vás husa příliš, toto je její neméně chutná alternativa.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 77.83 kcal
- Bílkoviny 4.17 g
- Sacharidy 4.67 g
- Tuky 4.83 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/11
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2017/11
Listopadové číslo Apetitu vám pomůže hravě překonat pošmournost podzimu. Celé jsme ho totiž pojali jako návod, jak si listopad zamilovat – a věřte nebo ne, s našimi recepty to bude hračka! Právě proto, že předposlední měsíc v roce je v naší zeměpisné šířce šedivý, sychravý a smutný, rozhodli jsme se aspoň na chvíli přenést do Asie a vychutnat si všechny chutě, vůně a hlavně barvy, které tamní kuchyně nabízí. Můžete si tak s námi odskočit do Vietnamu, Thajska i Koreje. Čekají vás nejbarevnější recepty od Kamily Kamu Rundusové, opulentní indická hostina, dezerty plné exotických surovin či speciality z kuchyně šéfkuchaře Zdeňka Křížka. Nechybí ovšem ani recepty z oblíbené dýně či poctivé kachní hody. S novým Apetitem si letošní listopad opravdu užijete! Apetit, napsáno s chutí.