2017/11

2017/11
Listopadové číslo Apetitu vám pomůže hravě překonat pošmournost podzimu. Celé jsme ho totiž pojali jako návod, jak si listopad zamilovat – a věřte nebo ne, s našimi recepty to bude hračka! Právě proto, že předposlední měsíc v roce je v naší zeměpisné šířce šedivý, sychravý a smutný, rozhodli jsme se aspoň na chvíli přenést do Asie a vychutnat si všechny chutě, vůně a hlavně barvy, které tamní kuchyně nabízí. Můžete si tak s námi odskočit do Vietnamu, Thajska i Koreje. Čekají vás nejbarevnější recepty od Kamily Kamu Rundusové, opulentní indická hostina, dezerty plné exotických surovin či speciality z kuchyně šéfkuchaře Zdeňka Křížka. Nechybí ovšem ani recepty z oblíbené dýně či poctivé kachní hody. S novým Apetitem si letošní listopad opravdu užijete!
Apetit, napsáno s chutí.

Kokosová korma s kuřecím masem

Houskové hnáty čili dušičky

Čokoládový matcha koláč

Banánový chlebíček s černým sezamem

Kokosový pudink z černé rýže

Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem

Masové a rybí špízky s arašídovou omáčkou & omáčkou yakitori

Salát gado gado s arašídovým dipem

Pošírovaná pražma s hlívou, pak čoi a zázvorovým glazé

Liči lasí

Rajčatové pulao

Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí

Masala vada

Jablečné kapsičky z listového těsta

Pstruh lososový s teplým celerovým salátem

Ravioly kachna & dýně

Salát s kachními prsíčky

Paštika s araratem

Karamelizovaná jablka se slaninou

Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou

Kachna pečená s bylinkami a kmínem

Zmrzlina z dýňového oleje

Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy

Dušené hovězí s koprem a s dýňovými noky

Dýňový hummus

Dýně plněná pilafem

Dýňová polévka

Kuřecí terijaki

Treska ve slanině s kapustou

Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

Stir-fry s játry a pórkem
