2017/11
2017/11
Listopadové číslo Apetitu vám pomůže hravě překonat pošmournost podzimu. Celé jsme ho totiž pojali jako návod, jak si listopad zamilovat – a věřte nebo ne, s našimi recepty to bude hračka! Právě proto, že předposlední měsíc v roce je v naší zeměpisné šířce šedivý, sychravý a smutný, rozhodli jsme se aspoň na chvíli přenést do Asie a vychutnat si všechny chutě, vůně a hlavně barvy, které tamní kuchyně nabízí. Můžete si tak s námi odskočit do Vietnamu, Thajska i Koreje. Čekají vás nejbarevnější recepty od Kamily Kamu Rundusové, opulentní indická hostina, dezerty plné exotických surovin či speciality z kuchyně šéfkuchaře Zdeňka Křížka. Nechybí ovšem ani recepty z oblíbené dýně či poctivé kachní hody. S novým Apetitem si letošní listopad opravdu užijete!
Apetit, napsáno s chutí.
Kokosová korma s kuřecím masem
Houskové hnáty čili dušičky
Čokoládový matcha koláč
Banánový chlebíček s černým sezamem
Kokosový pudink z černé rýže
Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem
Masové a rybí špízky s arašídovou omáčkou & omáčkou yakitori
Salát gado gado s arašídovým dipem
Pošírovaná pražma s hlívou, pak čoi a zázvorovým glazé
Liči lasí
Rajčatové pulao
Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí
Masala vada
Jablečné kapsičky z listového těsta
Pstruh lososový s teplým celerovým salátem
Ravioly kachna & dýně
Salát s kachními prsíčky
Paštika s araratem
Karamelizovaná jablka se slaninou
Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou
Kachna pečená s bylinkami a kmínem
Zmrzlina z dýňového oleje
Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy
Dušené hovězí s koprem a s dýňovými noky
Dýňový hummus
Dýně plněná pilafem
Dýňová polévka
Kuřecí terijaki
Treska ve slanině s kapustou
Kuře zapečené s hříbky a bramborami
Slaný koláč s květákem a rozmarýnem
Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

