Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 50 min
4,8 (6x)
16. 12. 2024
Kachní prsa se salátem z pečené mrkve
Apetit
Kachní prsa se salátem z pečené mrkve
Apetit


Snadné
< 50 min
4,8 (6x)

Kachní prsa se salátem z pečené mrkve jsou elegantním a originálním štědrovečerním předkrmem, který oslní svou chutí i jednoduchostí přípravy. Potřebujete jen pár kvalitních surovin, přičemž většinu práce obstará trouba. Sladké tóny pečené mrkve skvěle doplňují mandarinky, které dodávají jemnou kyselkavou svěžest. Šťavnatá kachní prsa pak dokonale harmonizují celý pokrm a povyšují ho na slavnostní úroveň.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 257.25 kcal
  • Bílkoviny 12.25 g
  • Sacharidy 22.75 g
  • Tuky 12.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/12

Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.