Kachní prsa se salátem z pečené mrkve jsou elegantním a originálním štědrovečerním předkrmem, který oslní svou chutí i jednoduchostí přípravy. Potřebujete jen pár kvalitních surovin, přičemž většinu práce obstará trouba. Sladké tóny pečené mrkve skvěle doplňují mandarinky, které dodávají jemnou kyselkavou svěžest. Šťavnatá kachní prsa pak dokonale harmonizují celý pokrm a povyšují ho na slavnostní úroveň.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 257.25 kcal
- Bílkoviny 12.25 g
- Sacharidy 22.75 g
- Tuky 12.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/12
Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.