Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)
17. 7. 2025
Italská cuketová placka (scarpaccia)
Apetit
Italská cuketová placka (scarpaccia)
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)

Tradiční toskánský slaný koláč s cuketou, který se podle některých příběhů podával vysloužilým námořníkům, nabral do plachet nový vítr a pořádně rozvířil vody TikToku. Bylo jasné, že brzy doplachtí až k nám.


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Na těsto

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/7

Červencový Apetit, který vychází už 22. 6., znamená jediné – prázdniny jsou tu! Přinášíme vám spoustu receptů, tipů a triků, se kterými bude letošní léto plné chutí a barev. Na grilu připravíme ryby a zeleninu, meruňky i barevné mrkve necháme zazářit v originálních sladkých i slaných pokrmech. Na počest KVIFF nahlédneme pod pokličku nejslavnějším mafiánům z obrazovek, klanům Corleone i Soprano (můžeme prozradit, že jeden recept otestuje i Pavel Berky). Helena Fléglová vám v dalším díle Cukrářské akademie prozradí vše o bílkovém sněhu a naše dvorní fotografka Alena Hrbková vás ve svém novém seriálu Škola focení naučí fotit jídlo. Lenka Hnidáková alias Lelí vás nechá nahlédnout do kuchařky Cupcake 2 a podělí se o řadu receptů a tipů. Nezapomněli jsme ani na osvěžení v podobě nanuků a ledových čajů a na rychlé večeře pro dny, kdy nechcete u plotny trávit ani minutu času navíc, než je nutné. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2150604501.jpg

Zapomeňte na brambůrky! Hitem jsou křupavé pasta chips – virální pochoutka z TikToku, kterou připravíte z pár surovin a zbylých těstovin

Zbyly vám od večeře těstoviny? Nevyhazujte je! Připravte si z nich pasta chips – rychlé, levné a překvapivě návykové občerstvení, které pobláznilo sociální sítě. Stačí pár základních ingrediencí, několik minut v troubě nebo fritéze a máte křupavou dobrotu, kterou oceníte při sledování filmu i na večírku. Jak vznikl tenhle food trend a proč se z něj stal celosvětový hit? Máme pro vás nejen recept, ale i tipy, čím pasta chips ochutit, aby zmizely rychleji než popcorn.