Křehký korpus se svěžím citronovým krémem ozdobte peřinkou z bílkového sněhu. My jsme ho upekli s borůvkami, vy si však vyberte drobné ovoce podle vlastní chuti. Skvělé jsou například také sladké maliny.
Videorecept
Suroviny
Na pusinky
Na recept
- Energie 2195 kcal
- Bílkoviny 110 g
- Sacharidy 185 g
- Tuky 106 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/5
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2010/5
Domácí těstoviny šéfkuchaře restaurace Aromi. Naučte se dokonale hedvábnou bramborovou kaši. Slavnostní dorty
Komentáře
Tak nakonec jsem si se zhoustnutim poradila, nicméně, po desetiminutovém zapečení sněhu, se mi celá citronová poleva roztekla. Tudiž teď to mám jak korpus s borůvkama přelitý citronovo-borůvkovým přelivem. Chuťově dobré, ale vizuelně hrůza :( Nevím, kde se stala chyba. Koláč už jsem jednou dělala a nebyl s ničím problém. Tudíž to přikládám domácímu citronovému krému, poprvé jsem si ho totiž koupila již hotový v M&S.
A jé, to je škoda, suroviny na tento koláč nejsou nejlevnější. :/ Nám se osvědčil tento recept na citronový krém: http://www.apetitonline.cz/tipy-triky/2973-jak-pripravit-domaci-citrono…, ale dívala jsem se, že jste s ním měla problémy. Je třeba opravdu trpělivě šlehat nad vodní párou.
-