Nová registrace Zapomenuté heslo

Křehké těsto je skvělým základem mnoha dezertů a sladkých pokrmů, jako jsou koláče, tarty, záviny, quiche, linecké a drobné pečivo, ale i slaných koláčů a quiche. Jak už jeho název napovídá, je křehké, protože obsahuje hodně másla. Přesné poměry mouky, másla a dalších surovin se mohou lišit v závislosti na receptu. Existují však i alternativy s použitím tvarohu nebo zakysané smetany. 


 

  • Křehké těsto se obvykle připravuje smícháním suchých ingrediencí a přidáním nakrájeného studeného másla.
  • Propracováním se suchými surovinami se začnou tvořit drobné hrudky. A tím, jak se těsto propracovává, se nakonec teplem doteku všechny suroviny krásně spojí.
  • Některé recepty přidávají do základní trojky ještě žloutek nebo celé vejce, aby bylo spojení ještě pevnější. Těsto se poté zabalí do fólie, aby mohlo odpočinout v lednici.

Mohlo by se vám líbit: 

Všechny kategorie článků