Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,5 (895x)
20. 9. 2016
Jogurtová buchta
Apetit
Jogurtová buchta
Apetit


Snadné
< 30 min
4,5 (895x)

Nejlepší jogurtová buchta je ta, která nezabere příliš času a přesto skvěle chutná. A přesně takový je tento koláč s ovocem a drobenkou, na který nepotřebujete ani váhu, ani další zbytečné nádobí. Jako míra poslouží kelímek od jogurtu. Ingredience v receptu stačí jen smíchat, vlít do formy, ozdobit ovocem, zasypat žmolenkou a péct. Jednodušší už to snad být nemůže.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 8 řezů
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 8 řezů

Na drobenku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 395.25 kcal
  • Bílkoviny 5.63 g
  • Sacharidy 48.63 g
  • Tuky 20 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(895 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Veronika Dulíková profile image
Veronika Dulíková
31.03.2020 09:58

Skvělý recept, když potřebujete udělat buchtu bez složité přípravy. Buchta je rychle připravená a upečená, navíc velmi chtná. Recept budu opakovat s různými obměnami. Dělala jsem se švestkami a skořicovou drobenkou. A chutnalo moc.

Black Fox profile image
Black Fox
21.07.2019 18:14

Výborný recept, akorát do drobenky bych dal méně másla, aby se posypka tak moc neroztekla. Jako "kelímek" jsem využíval klasický hrnek.

Sandra Mládková profile image
Sandra Mládková
02.07.2019 11:18

Kolac je vyborny, jen jsem si udelala drobenku po svem hladka mouka, maslo, mlety cukr

Gabriela Feiková profile image
Gabriela Feiková
16.04.2018 16:09

Nemělo být té drobenky trochu méně ..? Navíc se mi po koláči roztekla a nevypadá to jako drobenka ... Před týdnem jsem ji dělala podle jiného receptu, a byla to drobenka.

  profile image
katerina1977
29.07.2017 07:40

Pekla jsem už po xté, je to naše univerzální klasika. Výborný!

Iva Caklová profile image
Iva Caklová
25.07.2017 11:48

Tenhle recept je úplně boží, strašně jednoduchý a ať do něj nasypete jakékoliv ovoce, vždycky je výborný. My máme nejradši kyselejší druhy, protože koláč je pak takový pikantnější :)

Marketa Dvorakova profile image
Marketa Dvorakova
09.02.2017 10:50

Vynikající, i když jsem použila zakysanou smetanu.

Dagmar Saktorová profile image
Dagmar Saktorová
17.09.2016 22:08

Souhlasím s Agnes, byl by takový problém uvést velikost kelímku? Na každém jogurtu je přece uvedeno množství v mililitrech nebo váha v gramech. Recept je dobrý, ale připadá i absurdní uvádět u drobenky množství v gramech a u korpusu množství v "kelímcích". Velký kelímek je u mě 400 nebo 500 g, ale to by toho těsta bylo opravdu na velký plech.

Martina Zajícová
20.09.2016 16:02

Omlouváme se za zavádějící označení. Máte pravdu, "velký" může znamenat pro každého něco jiného. Dříve tam ani nebylo, přidali jsme ho na základě nahlášené chyby v receptu, ale vlastně jsme tím spíše všechny zmátli ještě víc. Jedná se o větší kelímek od dvousetgramového jogurtu. Moc děkujeme za upozornění, teď už by mělo být vše v pořádku.

  profile image
anna doušová
09.02.2017 21:28

Není třeba se omlouvat, paní měla napsat:"Prosím, o jak velký kelímek se jedná?" A na tom, že je některé množství uvedeno v gramech a jiné měřeno na kelímky, není nic absurdního.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/5

Domácí těstoviny šéfkuchaře restaurace Aromi. Naučte se dokonale hedvábnou bramborovou kaši. Slavnostní dorty

Související články

Ravioly s chřestem a ricottou

Najděte osvědčený rodinný recept a ukažte, jak chutná Praha

Jak se zúčastnit

Soutěž je určena široké veřejnosti, amatérům i profesionálům. Až do konce března můžete zasílat recepty na téma „Jak chutná Praha“ doplněné o krátký příběh vztahující se k jejich původu. Hledají se recepty z dob, kdy nejběžnější ryby v Praze byli losos a candát a na talíři nechyběli šneci ani chřest. Soutěž chce napomoci znovuobnovení gurmánského a gastronomického věhlasu, kterým se Praha dříve pyšnila. Pořádá ji Pražská informační služba ve spolupráci s Asociací českých cestovních kanceláří a agentur a společně s Pražským kulinářským institutem.

Hodnocení komise

Zaslané recepty posoudí porota složená z významných českých i zahraničních gastronomických profesionálů, jako jsou Emanuel Ridi a Jiří Štift. Hlavní vítěz pak vzejde z veřejného internetového hlasování a čeká na něj poznávací zájezd do Paříže nebo Itálie. Podělte se o ověřené recepty, které jsou ve vaší rodině oblíbené již po celé generace, a pomozte jejich návratu na talíře labužníků!

Více podrobností naleznete na www.praguewelcome.cz.