Rychlá roláda bez mouky je tak vláčná, že se nemusí stáčet zatepla. Podmínkou ovšem je, že těsto nepřepečete a nevysušíte. Jako náplň jsme zvolili šlehačku s kousky tmavé čokolády, ale můžete přidat i nasekané oříšky nebo čerstvé ovoce. Pokud ve svém seznamu nemáte recept pro nečekané návštěvy, pak tuto snadnou bezlepkovou roládu si určitě uložte.
Suroviny
Na náplň
Na recept
- Energie 2352 kcal
- Bílkoviny 66 g
- Sacharidy 140 g
- Tuky 167 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2010/5
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2010/5
Domácí těstoviny šéfkuchaře restaurace Aromi. Naučte se dokonale hedvábnou bramborovou kaši. Slavnostní dorty
Komentáře
Těsto tenké, náplň lehká, je to luxus pro chuťové buňky. Ještě jsem pomazala rybízovou marmeládou a neskutečné :)
Opravdu by stačil jen jeden kelímek smetany. Roláda je velice tenoučká. Naleželý moučník se rozplývá na jazyku.