Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 50 min
4,7 (10x)
18. 7. 2014
Ambrozie z Verchlábe
Apetit
Ambrozie z Verchlábe
Apetit


Snadné
< 50 min
4,7 (10x)

Ambrozie je vařené maso, které se připravovalo v mnoha úpravách. Vrchlabská verze je doplněná bramborami – právě v zápisníku místního občana z roku 1771 byla nalezena první písemná zmínka o bramborách v Krkonoších…


Nezhasínat obrazovku
6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6

Na pórek na česneku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 930.5 kcal
  • Bílkoviny 46.67 g
  • Sacharidy 100.17 g
  • Tuky 35.33 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Ambrozie z Verchlábe

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(10 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Jana Ziobrová profile image
Jana Ziobrová
04.06.2009 12:42
při čtení mě recept nadchul, ale byla jsem zklamaná, výsledná chuť mě nikterak nenadchla.
  profile image
Alena
04.09.2007 17:06
Recept se nachází v č.2/06, str.41
  profile image
Iva
12.01.2007 22:39
Vážené dámy, chutné velmi chutné, ale maso bylo nějaké tuhé. Postupovala jsem přesně dle receptu, ale maso bylo jak "hužva". Kde jsem udělala chybu? Nemáte některá zkušenost?

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.