Květák byl dlouho opomíjená surovina a nyní se konečně dostává na výsluní. Pokud byste měli zkusit jen jednu jedinou věc, zkuste květák opékaný a pošírovaný v másle. Pečený květák je tak prosté a přitom tak geniální jídlo.
Suroviny
Na houbové máslo
Na česnekový olej
Na konfitované brambory
Na květák
Na bramborový krém
Na houby
Na recept
- Energie 11234 kcal
- Bílkoviny 89 g
- Sacharidy 88 g
- Tuky 1178 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/1
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/1
Oslavte s Apetitem, který vychází už 16. 12., závěr roku a vkročte do toho nového s chutí a optimismem. Silvestr bez chlebíčků s nejlepšími pomazánkami na světě? Ani náhodou! Máme pro vás hned sedm receptů a k tomu i jeden na domácí veku. A pokud přece jenom toužíte po větším luxusu, připravte si krevetový koktejl, rozpečený sýr nebo slavnostní novoroční pečínku. Jestli prahnete spíše po exotice, máme pro vás recepty na božské suši. Nechybí ani dechberoucí sladká tečka v podobě hravých pohárů a světových dezertů. Zajímá vás, jaký bude gastronomický rok 2022? Nové trendy jsme probrali s šéfkuchaři a výsledkem jsou recepty, které budete chtít do jednoho ochutnat. V lednovém Apetitu najdete také praktický kalendář zeleniny a ovoce a přehledný rejstřík všech receptů roku 2021. Apetit, napsáno s chutí.