Nová registrace Zapomenuté heslo

Slovenská kuchyně

Slovenská kuchyně je známá svou tradiční chutí a sytými pokrmy, které často kombinují jednoduché a dostupné suroviny. Mezi nejznámější jídla patří bryndzové halušky, které jsou považovány za národní pokrm, dále kapustnica, lokše, pirohy nebo fazolová polévka. Slovenská kuchyně hojně využívá bryndzu, brambory, uzené maso, a kysané zelí, což jí dodává typický charakter. K oblíbeným dezertům patří například štrúdl nebo medové řezy. Tuto kuchyni ocení především ti, kteří milují domácí a sytá jídla. Se slovenskou kuchyní se můžete setkat nejen v restauracích, ale i při tradičních slavnostech a rodinných setkáních.

Pagáče & liptovská pomazánka
Pltnické pirohy s brynzou a koprem
Fazolovozeleninová polévka s nudlemi
20receptů
Bramborové halušky a pirohy. 20 slovenských receptů, které si získávají srdce foodies: Jídla, co vrací na talíř poctivost a chuť domova
Bramborový ‚prívarok‘ s fašírkami
> 60 min
5,0

Bramborový ‚prívarok‘ s fašírkami

Všechny kategorie článků