Nová registrace Zapomenuté heslo

Slovenská kuchyně

Slovenská kuchyně je známá svou tradiční chutí a sytými pokrmy, které často kombinují jednoduché a dostupné suroviny. Mezi nejznámější jídla patří bryndzové halušky, které jsou považovány za národní pokrm, dále kapustnica, lokše, pirohy nebo fazolová polévka. Slovenská kuchyně hojně využívá bryndzu, brambory, uzené maso, a kysané zelí, což jí dodává typický charakter. K oblíbeným dezertům patří například štrúdl nebo medové řezy. Tuto kuchyni ocení především ti, kteří milují domácí a sytá jídla. Se slovenskou kuchyní se můžete setkat nejen v restauracích, ale i při tradičních slavnostech a rodinných setkáních.

Bramborový ‚prívarok‘ s fašírkami
> 60 min
5,0

Bramborový ‚prívarok‘ s fašírkami

Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou
< 60 min
3,4

Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou

Štědrovečerní koláč neboli štědrák
> 120 min
4,0

Štědrovečerní koláč neboli štědrák

Dršťková polévka
40receptů
Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů
Halušky s brynzou
< 30 min
4,2

Halušky s brynzou

Kapustnica
< 60 min
4,1

Kapustnica

Fazolovozeleninová polévka s nudlemi
Pltnické pirohy s brynzou a koprem
Pagáče & liptovská pomazánka
4recepty
Slovenský nedělní oběd
Fazolovozeleninová polévka s nudlemi
> 60 min
0,0

Fazolovozeleninová polévka s nudlemi

Všechny kategorie článků