Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
3,4 (5x)
8. 5. 2024
Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou
Apetit
Lokše s májovou brynzou, křupavou slaninou a jarní cibulkou
Apetit


Snadné
< 60 min
3,4 (5x)

Bramborové placky oblíbené v kuchyni západního Slovenska a jižní Moravy jsme tentokrát osvěžili jarními ingrediencemi, se kterými se skvěle doplňují. Vychutnejte si jemné lokše potřené májovou brynzou smíchanou se zakysanou smatanou a posypané křupavou slaninou a jarní cibulkou.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 726.5 kcal
  • Bílkoviny 27.25 g
  • Sacharidy 50.5 g
  • Tuky 45.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,4/5

Hodnocení receptu

3,4/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/5

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Anna Grosmanová

Glosa Anny Grosmanové: Logistika je hlavní překážkou na cestě k lokálním farmářským produktům

Debatami o tom, proč u nás v Česku něco nejde tak jako jinde, jsem za posledních 15 let strávila hodně času. Byly to diskuse například o tom, proč nemáme v obchodech více farmářských produktů nebo jak dlouho to ještě bude trvat, než většina populace pochopí, že je třeba jíst lokální potraviny a že je to hodnota, kterou je potřeba dávat do popředí. Ještě více času než debatování mi zabralo přemýšlení a pídění se po tom, kde je zakopaný pes.