Nová registrace Zapomenuté heslo

Večeře v oblacích aneb Když si na vymazleném menu pochutnáváte ve výšce 40 metrů

10. 9. 2025
Dalších
12 fotek

Co čekáte od romantické večeře? Skvělé jídlo a pití, perfektní servis? To je již mnohde standard. Ale co tak unikátní zážitek a dokonalý výhled? To můžete zažít jedině díky Dinner in the Sky. Vyzkoušeli jsme za vás a menu slovenského šéfkuchaře v kombinaci s výhledem na Prahu vřele doporučujeme.

Když se řekne jedinečný gastronomický zážitek, je jasné, že půjde o víc než o jídlo. Bude to show, bude to adrenalin, bude to romantika nebo se budete trochu bát. A celosvětově oblíbená Večeře v oblacích neboli Dinner in the Sky vám dopřeje vše zmíněné.

Sedíte v pohodlném polstrovaném křesle, ulamujete si pečivo a při tom probíráte s číšníkem vhodné víno k jídlu, které se už pro vás chystá. Se sklenkou v ruce pozorujete Vyšehrad, Emauzy, Petřínskou rozhlednu i Strahovský stadion. Stačí se jen trochu pootočit.

  • Dinner in the Sky opět zakotvila až do 14. září v Praze v parku Mrázovka. A opět v sobě spojuje fine diningovou restauraci s vyhlídkou z výšky 40 metrů.
  • Případného strachu z výšky vás zbaví šampaňské před startem, bezpečnostní pásy v sedačkách a síť pod stolem a křesly.
  • Kreativní menu inspirované babím létem letos připravuje slovenský šéfkuchař Peter Slačka. Užít si můžete tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři při západu slunce či pozdní večeři pod hvězdami, které připravuje šéfkuchař přímo před vámi a vy se můžete na cokoliv zeptat.

Kdo je Peter Slačka? Hvězda slovenské gastronomie

  • Kuchařem se Peter přitom stal vlastně náhodou: při studiu chodil na brigádu do stánku s gyrosem a zjistil, že ho těší, když lidem chutná. Pak nastoupil do vyhlášené bratislavské restaurace Karibik a do nově otevřeného hotelu Kempinski. Zkušenosti nakonec sbíral ve fine diningových restauracích po celém světě.
  • Po návratu do rodné Bratislavy obohatil tamní gastroscénu o moderní slovenskou kuchyní s fusion světovými prvky: otevřel restauraci Baroza a po otcovské dovolené snídaňové bistro Jolk, které fungovalo jako pop-up čtyři měsíce. 

Jaké menu Petr Slačka připravil Večeři v oblacích? 

  • Na výjimečný zážitek vás naladí ceviche s jemným nádechem křenu.
  • Následuje kulajda ozvláštněná pohankou a speciálně upraveným žloutkem, nebo v případě tříchodového menu, rovnou jemné telecí líčko s karamelizovaným jablkem a chipsy z topinamburu s lískovými oříšky.
  • Vegetariáni si pochutnají na ceviche z lilku a pečeném květáku se spáleným jablkem a topinamburovými chipsy.
  • Sladký závěr v podobě malinového crème brûlée s růžovým pepřem vás vystřelí do nebe mátovým ledovým dechem.

Byl to skutečně dokonalý zážitek

„Stůl je pro dvaadvacet hostů, takže zážitek je opravdu intimní. Na výběr máte tříchodové nebo nebo čtyřchodové menu. My jsme samozřejmě šli do druhé varianty. Než se ale usedne k hostině, čeká vás lounge, kde můžete před vzletem posedět, dát si kávu, prosecco nebo jakékoliv nealko. A pak už startujeme do výšky, odkud je Praha ještě krásnější,“ popisuje své dojmy tým Apetitonline.

Nechybělo vinné párování, které krásně doplnilo celý zážitek. „Musíme říct, že jíst takhle vysoko nad zemí s dechberoucím výhledem na Prahu je opravdu nezapomenutelné.“

Praktické informace: Dinner in the Sky

  • Oběd či večeře v oblacích se podávají pouze první dva prodloužené zářijové víkendy: od 4. do 7. září a od 12. do 14. září.
  • Přijít můžete na tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři či na večeři při západu slunce. Cena za menu včetně nápojů a uvítacího drinku začíná na 3 190 Kč za osobu. Letos je v nabídce také novinka – kratší verze zážitku s dezertem a proseccem za 2000 korun.
  • Rezervace je nutná, stejně jako výběr menu předem – masového či vegetariánského.
  • Dinner in the Sky přispívá na Vánoční charitativní aukci Dejme dětem šanci, která podporuje děti z dětských domovů.

A co vy? Troufli byste si na večeři v oblacích?

Sdílet článek

Kam vyrazit Kam v Praze na nejlepší... Restaurace Šéfkuchaři a šéfkuchařky

Související články