Na slavnostní tabuli se bude tahle polévka krásně vyjímat, špenát jí dodá barvu a petrželka a citronová kůra svěžest. Ovšem recept na pórkovou polévku si nemusíte schovávat jen pro zvláštní příležitosti, jako součást všedního oběda se též velmi dobře uplatní.
Suroviny
Na krutony
Na 1 porci
- Energie 1159.75 kcal
- Bílkoviny 32.5 g
- Sacharidy 169.5 g
- Tuky 33 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/12
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2016/12
Na stránkách prosincového čísla Apetitu vás čeká spousta vánoční inspirace, na kterou se každý rok tolik těšíte. A my s vámi! Přinášíme vám mnoho nápadů, co vařit a jíst o adventu. Ať už potřebujete uvařit rychlou večeři pro rodinu mezi sháněním dárků a pečením cukroví nebo pohostit nečekanou návštěvu. Letošní originální nápady na nové druhy cukroví si zamilujete! Navíc se s námi a blogerkou Meg naučíte zdobit perníčky jako profík. Štědrou večeři jsme pro vás pro jistotu připravili hned 3x! Jednu klasickou podle Jany Florentýny Zatloukalové, jednu odlehčenou a jednu vegetariánskou, aby si na své přišel opravdu každý. Ani s jedním menu nešlápnete o svátcích vedle. Recepty pro adventní čas jsme pro vás získali i z nové knihy Karolíny Kamberské, Jídlo jako vášeň. A pokud chcete obdarovat své blízké jedlými dárky, máme pro vás nápady na luxusní lahůdky do lahve, krabičky, sklenice i celofánu. Apetit, napsáno s chutí.