Nová registrace Zapomenuté heslo

Rakouská kuchyně

Rakouská kuchyně je proslulá svou kombinací tradičních receptů a vlivů z okolních zemí, jako jsou Německo, Maďarsko či Itálie. Mezi nejslavnější pokrmy patří vídeňský řízek (Wiener Schnitzel), podávaný s bramborovým salátem, a tafelspitz, což je vařené hovězí maso s přílohami. Rakouská kuchyně je také synonymem pro bohaté dezerty, jako jsou jablečný štrúdl (Apfelstrudel), Sacher dort nebo Kaiserschmarrn – trhanec, který si získal popularitu po celém světě. Kromě masových a sladkých jídel nabízí rakouská kuchyně také výborné polévky, například knedlíčkovou nebo česnekovou

Jablečný závin
Tažený jablečný štrúdl
Štrúdl s třešněmi
strudl
17receptů
Upečte si štrúdl, obejdete se hravě i bez listového těsta. Vyzkoušejte tažený, jogurtový nebo pivní
Pravý vídeňský řízek
Vídeňské houskové knedlíky
Cukroví
Vídeňská roštěnka
13receptů
Menu jako na vídeňském plese v Opeře: Recept na Tafelspitz se špeclemi, štrúdl z kavárny Savoy a další dobroty
Vídeňský řízek
< 20 min
5,0

Vídeňský řízek

Sýrové krůtí miniřízečky s kořeněnými hranolky
Řízečky z vepřové panenky
Řízečky v bramboráku
30receptů
Milujeme řízky! 30 nejlepších receptů a vše, co potřebujete vědět od výběru masa až po smažení

Všechny kategorie článků