Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zpracovat zbytky jídel

Jak zpracovat zbytky jídla je téma, které pomáhá snížit plýtvání potravinami a zároveň ušetřit čas a peníze. Zbytky jídla mohou být skvělým základem pro nové pokrmy, jako jsou polévky, saláty, omelety nebo zapečené pokrmy. Pečivo, které zbylo, lze proměnit na krutony nebo strouhanku, ze zeleninových zbytků vytvořit chutné zeleninové kari. Zbytky masa se mohou stát součástí sendvičů, wrapů nebo těstovinových jídel. Zpracování zbytků jídla je nejen praktické, ale i ekologické, protože pomáhá snižovat množství odpadu. Tento štítek přináší tipy a nápady, jak zbytky efektivně využít a připravit z nich chutné jídlo, které nevyžaduje mnoho času ani surovin.

Omeleta ze zbylých brambor s rukolovým salátkem
Hrníčkový knedlík ze zbylého knedlíku s houbovou omáčkou
Bramborový chléb
Slané vafle se zbylé rýže à la suši
12receptů
Neplýtvejte: vařené těstoviny, brambory i kaše se dají snadno oživit v nových pokrmech
Perská luštěninová polévka aash
> 60 min
5,0

Perská luštěninová polévka aash

Omeleta ze zbylých brambor s rukolovým salátkem
< 30 min
5,0

Omeleta ze zbylých brambor s rukolovým salátkem

Bramborový chléb
> 60 min
5,0

Bramborový chléb

Hrníčkový knedlík ze zbylého knedlíku s houbovou omáčkou
> 60 min
5,0

Hrníčkový knedlík ze zbylého knedlíku s houbovou omáčkou

Slaná žemlovka s pórkem
< 60 min
5,0

Slaná žemlovka s pórkem

Pomalu pečené hovězí
Uzené maso s povidlovou omáčkou a bramborovými šiškami
Těstoviny s mletým hovězím a fazolemi
Srnčí hřbet s povidlovou omáčkou a plackami
38receptů
Co s nedopitým vínem? Připravte z něj maso po burgundsku, francouzskou cibulačku nebo buchtičky se šodó
Trhané krůtí stehno na zelí a bramborové lokše
Obrané husí maso s opečenými bramborami
Husí vývar s bylinkovým kapáním
Husí krev na cibulce
18receptů
Jak zpracovat svatomartinskou husu, aby ani kousíček nepřišel nazmar?
Ďábelské topinky
salat
Topinky s tatarákem
26receptů
Topinky: Dejte šanci staršímu chlebu a proměňte ho v rychlou večeři nebo chuťovku k pivu
9receptů
Moučníky a buchty, do kterých upotřebíte přebytky cuket. Neodolá jim nikdo
Šunkofleky s hráškem
Šunkofleky
Šunkofleky se slaninou
Šunkofleky s uzeným bůčkem
9receptů
Hvězdný oběd za pár korun: 9 receptů na šunkofleky plus tipy, jak je vylepšit
Francouzský toust s vejcem a sýrem
Bleskový sendvič croque madame
Francouzský toust se sýrem a šunkou
25receptů
24x francouzský toust: Rychlé večeře, které vykouzlíte ze zásob
Žemlovka de luxe
15receptů
15 lahodných receptů na žemlovku: z vánočky, croissantů nebo loupáků
Banánový chlebíček s rozinkami a čokoládou
Banánový chlebíček bez přidaného cukru
Medový chlebíček s datlemi a vlašskými ořechy
Banánovo-čokoládová bábovka s karamelovou polevou a arašídy
13receptů
Banánový chlebíček: Jak zužitkovat banány s hnědou slupkou, které mají nejlepší za sebou
Těstoviny ze spíže
Těstoviny s karamelizovanou cibulí
Červenočočkový dhal s cizrnou
24receptů
Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den

Všechny kategorie článků