Nová registrace Zapomenuté heslo

Zářijový Apetit právě v prodeji: S chutí do školy

15. 8. 2024
Apetit 9/2024
Apetit

Se zářijovým číslem Apetitu, které vychází 15. 8., si užijete naplno babí léto a začnete se připravovat na nový školní rok. S námi návrat do běžného pracovního a školního režimu zvládnete na jedničku. S odbornicí na výživu Karolínou Fourovou se blíže podíváme na dětské svačiny, připravíme si rychlá jídla v horkovzdušné fritéze a dáme druhý život zbytkům příloh a proměníme je v lahodná jídla.

Chci zářijový Apetit

Odbornice na výživu Karolína Fourová v rozhovoru prozradí, jaké jídlo chystat dětem (nejen) ke svačinám, na co si dávat pozor a s čím si naopak příliš nelámat hlavu.

Se začátkem školního roku Apetit připravil nový seriál, který vás provede základy vaření. V prvním díle se věnujeme vybavení kuchyně: dozvíte se, co opravdu potřebujete, aby se vám dobře vařilo.

Letošní září bude hodně křupavé, připravili jsme recepty z kukuřičných lupínků a vařili jsme také v horkovzdušné fritéze, protože vám chceme dokázat, že tento moderní spotřebič nevyužijete jen na hranolky. Upekli jsme také dezerty plné ořechů a ovoce, které dozrává koncem léta. A protože se v září řeší problematika (ne)plýtvání, rozhodli jsme se i my zbytečně nevyhazovat jídlo. Zaměřili jsme se na přílohy a vymysleli originální řešení, jak v nových jídlech zužitkovat těstoviny, brambory i bramborovou kaši nebo knedlíky.

Babí léto si s námi užijete i na cestách. Tentokrát jsme se vypravili za vínem do Itálie a poradíme vám, jaká vinařství navštívit poblíž známého města Verona. A také jsme se zajímali o české lanýže. Věděli jste, že jedna z nejvzácnějších kuchařských ingrediencí se začíná pěstovat i u nás, tak jako tomu bylo kdysi? Podrobnosti se dočtete v reportáži.

Zářijový Apetit je v prodeji od 15. 8.
Apetit, napsáno s chutí

Chci předplatné

TIP REDAKCE
Hledáte vhodný dárek nebo chcete potěšit sami sebe? Vsaďte na předplatné! Přináší radost každý měsíc a navíc si můžete vybrat z něolika variant tu, která sedne právě vám nebo někomu z vašich blízkých. Můžete zvolit výraznou slevu, nebo některý ze skvělých bonusů – tento měsíc je v nabídce dokonale vyvážený ROKU GIN. Ten spojuje šest výrazných japonských rostlinných složek s osmi tradičními bylinnými ingrediencemi. Každá složka je pečlivě vybrána a sklizena v optimálním bodě zralosti, aby přinesla nejlepší chuť. ROKU GIN je výjimečným dílem precizního řemesla, které v sobě ukrývá to nejlepší z každé sezóny. Objednejte si roční předplatné časopisu Apetit a japonský řemeslný gin bude váš.

Sdílet článek

Nové vydání Svačina Vaření ze zbytků Jak zpracovat zbytky jídel Svačiny Rychlá jídla Dětská výživa Horkovzdušná fritéza Vaření Ořechové dezerty Ovoce Italská kuchyně Neplýtvání jídlem Czkuchařka

Související články