Chystáte-li se nakládat melounové okraje do menších sklenic, nakrájejte je raději na kostky o hraně 2,5cm. Totéž platí i pro případ, že je chcete mít opravdu celé měkké. Pokud se vám nechce nakládat v malém, můžete si slupky nastřádat za pár dnů v uzavřené nádobě v chladničce.
Suroviny
Na recept
- Energie 67 kcal
- Bílkoviny 2 g
- Sacharidy 10 g
- Tuky 1 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/7

Recept je z vydání:
Apetit 2016/7
Červencové číslo je jako obvykle pěkně žhavé! Máme pro vás ty nejlepší recepty na rozpálený gril a tipy na bleskové večeře pro parné letní dny, ale i lehké a křupavé saláty a nejbáječnější ovocné koláče a víkendové snídaně. Vydejte se s námi na výpravu do Brazílie! K Riu de Janeiro budou brzy upírat zrak všichni sportovní fanoušci, s našimi skvostnými recepty plnými chutí, vůní a barev se však na latinskoamerickou notu můžete naladit už nyní... Francouzký koláč clafoutis připomínající naši bublaninu určitě znáte v originálním provedení s černými třešněmi. My vám nabízíme nejen klasiku, ale i varianty s jiným ovocem, a ukážeme vám, že základní myšlenka clafoutisu se dá využít i naslano! Nahlédneme spolu do nové knihy blogerky Elly Woodward Lahodně s Ellou každý den. Její recepty na zdravé snídaně, smoothie, jídla s sebou, bezmasé večeře pro jednoho i hostiny pro přátele si zamilujete stejně jako my. Apetit, napsáno s chutí.