Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,6 (131x)
22. 8. 2014
Tarte tatin - obrácený jablečný koláč
Apetit
Tarte tatin - obrácený jablečný koláč
Apetit


Snadné
< 60 min
4,6 (131x)

Obrácený jablečný koláč neboli Tarte Tatin vznikl ve Francii, a jak už to tak v gastronomii často bývá – díky chybě. Kdy jedna ze sester Tatinových, které vedly oblíbený francouzský hotel zapomněla při pečení koláče na těsto. Když to zjistila, jablka ve formě už byla rozpečená, přikryla je tedy těstem, koláč dopekla a obrátila. Karamelová chuť jablíček hosty okouzlila, a tak vznikl tento skvělý koláč, který si můžete připravit v mnoha obměnách.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 koláč
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč

Na těsto

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3240 kcal
  • Bílkoviny 34 g
  • Sacharidy 351 g
  • Tuky 180 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(131 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Barbora Adámková profile image
Barbora Adámková
17.04.2022 12:56
Dobrý den,mohla bych se zeptat redakce, jeslti jsem právně pochopila, že 6 PL másla příjde do těsta a 110 g pak na pánev na karamel? V receptu to není jasně pospáno. Děkuji za odpověď
Martina Kojzarová
10.05.2022 08:55

Dobrý den,
děkujeme za upozornění na nesrovnalost, recept jsme upravili, aby byl postup zcela jasný :-)! 

Mějte se hezky, redakce Apetitu

Lena Kieran Luthor profile image
Lena Kieran Luthor
13.11.2021 12:49
Nedoporučuji. Koláč je tak mastný, že z něj kape máslo. Za mě propadák.
Vlasta Ehrenmannová profile image
Vlasta Ehrenmannová
18.11.2021 10:13
Jestli budete chtít pošlu vám můj recept nekape z něj nic mám ho od francouzky a je božský 😋
Kateřina Klimešová profile image
Kateřina Klimešová
19.10.2017 18:36

Dobrý den, díky za recept. Jen bych se chtěla zeptat kolik gramů je cca vaše lžíce másla? Našla v jedné z kuchařek pana Vaňka informaci, že lžíce másla je 30g a to bylo opravdu moc. Musela jsem přidat ještě docela dost mouky. Díky.

Martina Zajícová
23.10.2017 09:22

Dobrý den, podle našich informací by lžíce másla měla mít zhruba 15 gramů. Krásný den, redakce Apetitu

Helena Vyskočilová profile image
Helena Vyskočilová
08.08.2017 18:48

Tarte tatin podle vašeho receptu děláme doma už několik let. Postup na výrobu těsta je, myslím, popsán jasně. To, že ne každý ho jasně pochopí je jiná věc... ;)

Eva Dvořáková
09.08.2017 09:06

Děkujeme za chválu. Jsme moc rádi :)

Ivana Pejšková profile image
Ivana Pejšková
06.08.2017 07:51

Opravdu bych ráda videla, jak ze 160g mouky à vajicka naslehaneho se lzici vody vyrobite drobenku. Puvodni francouzsky recept na toto testo pocita s 300g mouky à jednim vejcem. A to jsem si vas recept vybrala mezi vsemi, nez jsem si to uvedomila. Skoda, tak prima casopis, ale bez zkusenych kucharek. IPej

Eva Dvořáková
07.08.2017 13:34

Dobrý den, drobenka se v receptu nepřipravuje z mouky a vejce, ale z mouky se solí, lžičkou cukru a s máslem. Poté se přidává vejce se lžičkou vody. Mohla byste nám prozradit, jaký původní recept máte na mysli? Nikdy jsme se s kritikou tohoto receptu anebo s problémy při pečení koláče nesetkali. Děkujeme.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/8

Letní zavařeninyDokonalý rib-eye steakOběd s vůní moře5 klasických dezertů z jablekJídla s chlebem

Související články

Žemlovka s jablky

Jablečná klasika: žemlovka, apple pie i hraběnčiny řezy

Letní jablka se díky své nakyslé chuti skvěle hodí do dezertů. Tady je pět světově proslulých jablečných dezertů a know-how od profíků, díky kterému budete mít štrúdl, hraběnčiny řezy, žemlovku, apple pie či tarte tatin tak dobré, že jste lepší nejedli!