Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)
23. 7. 2025
Neapolský koláč
Apetit
Neapolský koláč
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Neapolský koláč je sladká vzpomínka na slunnou Itálii – křehké máslové těsto, voňavá náplň a chuť, která vás vezme rovnou do uliček Neapole. Není to žádná věda, a přitom výsledek působí jako z vyhlášené italské cukrárny. 


Nezhasínat obrazovku
Na 1 koláč o průměru 23 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč o průměru 23 cm
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/7

Červencový Apetit, který vychází už 22. 6., znamená jediné – prázdniny jsou tu! Přinášíme vám spoustu receptů, tipů a triků, se kterými bude letošní léto plné chutí a barev. Na grilu připravíme ryby a zeleninu, meruňky i barevné mrkve necháme zazářit v originálních sladkých i slaných pokrmech. Na počest KVIFF nahlédneme pod pokličku nejslavnějším mafiánům z obrazovek, klanům Corleone i Soprano (můžeme prozradit, že jeden recept otestuje i Pavel Berky). Helena Fléglová vám v dalším díle Cukrářské akademie prozradí vše o bílkovém sněhu a naše dvorní fotografka Alena Hrbková vás ve svém novém seriálu Škola focení naučí fotit jídlo. Lenka Hnidáková alias Lelí vás nechá nahlédnout do kuchařky Cupcake 2 a podělí se o řadu receptů a tipů. Nezapomněli jsme ani na osvěžení v podobě nanuků a ledových čajů a na rychlé večeře pro dny, kdy nechcete u plotny trávit ani minutu času navíc, než je nutné. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Jíst, meditovat, milovat a neopustit Lago di Garda: kilová zmrzlina, citrony všude a ano, i dnes carbonara

Řeknu vám pravdu o Lago di Garda: můžete šunku a sýry nakoupit v krámku v nejzapadlejší vesnici, dát si pizzu v podezřelém stánku u jezera nebo zmrzlinu v kterékoli gelaterii – a vždycky si pochutnáte. Zkoušela jsem to týden a nikdy jsem Italy nenachytala! Pro ně je zkrátka dobré jídlo z kvalitních surovin základ a to, co je v Itálii samozřejmost, u nás je pořád ještě v kategorii lahůdek... Co neminout, chystáte-li se k největšímu italskému jezeru, ať už jdete po dobrotách nebo historii?