Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,2 (41x)
18. 7. 2014
Tarta de Santiago
Apetit
Tarta de Santiago
Apetit


Snadné
> 60 min
4,2 (41x)

Tenhle lahodný španělský koláč se peče u příležitosti velikonoční pouti do Santiaga de Compostela. Po staletí má na svém povrchu kříž ve tvaru meče, symbolu rytířského řádu svatého Jakuba z Compostely. Usiluje dokonce o značku chráněného zeměpisného označení v rámci Evropské unie.


Nezhasínat obrazovku
Pro 8 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 8 osob

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5088 kcal
  • Bílkoviny 141 g
  • Sacharidy 476 g
  • Tuky 277 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(41 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/4

Žloutkové věnečky Kateřiny Fornůskové Snídaně, která pány dokonale připraví na pomlázku. Velikonoce ve světě

Související články

Tarte de la abuela

Nepečený koláč španělské babičky ‚tarta de la abuela‘ si snadno připravíte doma. Potřebovat budete máslové sušenky

Tradiční španělská kuchyně je plná lahodných pokrmů a mezi nejoblíbenější moučníky jednoznačně patří ‚tarta de la abuela‘, tedy ‚babiččin koláč‘. Tento krémový nepečený dezert je efektní souhrou jemného vanilkového krému, máslových sušenek a čokoládové polevy. Ideální recept pro horké letní dny, kdy nechcete stát u trouby a přesto máte chuť na něco sladkého.