Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,3 (33x)
14. 7. 2017
Eierschecke alias vaječný koláč
Apetit
Eierschecke alias vaječný koláč
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,3 (33x)

Třívrstvý koláč je krásně křehký a každé sousto se rozplývá na jazyku...


Nezhasínat obrazovku
12
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12

Na tvarohovou náplň

Na vršek (Schecke)

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 418.08 kcal
  • Bílkoviny 15.92 g
  • Sacharidy 40.42 g
  • Tuky 20.83 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(33 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Tereza Gluzová profile image
Tereza Gluzová
30.06.2009 17:39
Teda, podle popisku jsem se těšila a nic moc. Příprava mi místo 30minut zabrala hodinu, pak se koláč ještě dvě a čtvrt hodiny pekl. Ráno jsme ochutnali a žádné nadšení se nekonalo. Obyčejný tvarohový koláč, akorát složitá příprava.
  profile image
taťana
30.04.2009 16:31
I já mám špatnou zkušenost s pečením tohoto koláče. Pekl se velmi velmi dlouho a zůstal mokrý, propadlý, nevzhledný. Dodržuji vždy pečlivě postup, a tak nevím, kde se stala chyba.
  profile image
kacacek
15.06.2009 16:23
Právě jsem učinila podobnou zkušenost. Dodržovala jsem návod, ale obě směsi byly řídké. Koláč jsem pekla 2 hodiny, hodinu odklopený. Také se mi propadl a když jsem formu otevřela, odpadly mi kousky po stranách. Ty jsou teda po ochutnání dobré, ale jsem trochu zklamaná. Rozhodně můj výtvor nevypadá jako na obrázku. :-(
  profile image
Irča
25.04.2008 18:27
Doba přípravy ani pečení mi zdaleka netrvala dle návodu, strávila jsem s koláčem 4hodiny, zašpinila všechny nádoby ke šlehání, co doma mám, ale všem, komu jsem ho nabídla, moc chutnal. PS:Po skončení pečení jsem ho vyndala z trouby a "spadnul", příště ho nechám do rána v troubě, kamarádka to chválila!
  profile image
MajaN
05.04.2008 17:12
Pečiem ten koláč už viac ako hodinu,skúšam ho špajlou a je stále "mokrý".Robí to ten tvaroh?Alebo treba viac ako 190 °C?Poraďte mi.Bojím sa,že ho spálim alebo keď ho vyberiem z formy sa rozleje.
  profile image
Katka
03.04.2008 10:32
Neví, co jsem udělala špatně, ale i po hodinovém pečení koláč vůbec nezpevnil, máslo uvnitř se rozpustilo a celá vrchní část na něm plavala. Postupovala jsem ale přesně podle návodu.
  profile image
Alena
02.04.2008 09:14
Recept se nachází v č.4/07, str.76
  profile image
Šárka
02.04.2008 05:45
Tento koláč je u nás velmi oblíbený, jen do náplně nedávám máslo a také se vždy povede a všem návštěvám chutná!
  profile image
Zuza
30.03.2008 12:33
Mela jsem doma 2 tvarohy, tak mě tento recept na webu hned zaujal. A nezklamal! Koláč je fakt vynikající, vypadá i chutná zajímavě a příprava je jednoduchá. Zatím jsme ho slupli jen s manželem a naše 2 děti, ale určitě ho příště udělám i pro hosty. Je fakt super!
  profile image
Marcela
28.03.2008 19:54
Dort je úžasný. Nechala jsem ho vychladnout v troubě, takže se ani nepropadl a zůstal krásně vysoký. Doporučuji.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/4

Duben 2007

Související články

Domácí vaječňák

Expresní vaječný likér, který zvládnete připravit do 20 minut

Voňavý životabudič! Tento jednoduchý vaječný koňak za studena připravíte opravdu rychle. A v ničem si nezadá s klasickým vaječným likérem. Můžeme zaručit, že vánoční i velikonoční svátky budou i v tomto případě dokonale voňavé a krémové. Už víte jak si ho vychutnáte? Ve skleničce? V kávě? V krémovém dezertu? Teplý na zahrátí po lyžařském výletu?