Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)
7. 8. 2025
Švestková povidla
Shutterstock
Švestková povidla podle Sandtnerové
Shutterstock


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Osvědčený recept na švestková povidla z kuchyně prvorepublikové kuchařky Marie Sandtnerové. Můžete si připravit slazenou verzi, ale také tu bez cukru.


Nezhasínat obrazovku
cca 8 skleniček
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

cca 8 skleniček
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit Švestková povidla podle Sandtnerové

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Související články

20250820_Povidla_bez_míchání_foto-3.jpg

Zapomeňte na hodiny u sporáku! Švestková povidla bez míchání zvládne každý a chutnají stejně jako od babičky

Máte úrodu švestek? Připavte si švestková povidla! Sladká klasika českých kuchyní může vzniknout i bez dlouhého stání u sporáku. Stačí pár ingrediencí a velký hrnec. Výsledkem je hustá, jemně kořeněná pochoutka, která dokonale osvěží nejen sladké pečivo, ale najde své místo i v netradičních kombinacích od sýrových talířů až po masové recepty. Švestková povidla bez míchání jsou důkazem, že i tradiční recepty se dají připravit jednoduše, s minimem práce a maximálním výsledkem.