Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 120 min
4,2 (197x)
29. 9. 2015
Povidla bez míchání
Apetit
Povidla bez míchání
Apetit


Velmi snadné
> 120 min
4,2 (197x)

Recept na povidla je bezpracný a totálně dokonalý. Vypeckujete švestky, dáte do kastrolu, zasypete cukrem, zalijete octem, a můžete jít relaxovat! Povidla se vaří a vaří, na konci je jen zakápnete rumem, přidáte skořici, a máte hotovo. Povidla připravená bez míchání použijte do buchet, na koláče, vdolky nebo lokše. V zimě jak když najdete.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 6 sklenic o objemu cca 330 ml
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 6 sklenic o objemu cca 330 ml
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7154 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • Sacharidy 1612 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(197 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Marcela  Kozáková  profile image
Marcela Kozáková
27.09.2022 10:46
Dobrý den, povidla jsem dělala opakovaně přesně podle receptu, bez míchání. K vaření jsem použila smaltovaný hrnec a fungovalo to skvěle. Hrnec bude možné použít i příště 😉 Je naprosto nepoškozený. Tak hodně štěstí při vaření!
Břetislav Břeh profile image
Břetislav Břeh
24.08.2018 16:34

Delame takto uz nekolik let. Bez michani to bohuzel neni, michat se musi. Pripalene hrnce mi zachranilo posypani dna jedlou sodou, zaliti malou vrstvickou vody a dat pomalu varit - za nejakou dobu se ode dna odloupne cerna oplatka a nerezovy hrnec byl pod tim vzdycky v poradku.

  profile image
vegas
30.09.2016 16:12

Dobrý den, tak i já se podělím se svou zkušeností :D Dělala jsem várku ze 2 kg, víc se mi do hrnce nevešlo. Vařila jsem 55 minut na indukci stupeň číslo 8 (mám 1-9), občas jsem teda chodila okem zkontrolovat. Pak jsem začla cítit připáleninu, takže mi to nedalo a odhrnula jsem švestky abych viděla dno. Už se začínali přichytávat... Vypnula jsem, přendala do jiného hrnce. Nakonec jsem tedy rozmixovala a konzistence byla pěkně hustá, chuť dobrá. Hrnec zachráněn :) PS: podle toho co jsem vyčetla, to chce buď dodržet dávku 6 kg v jednom hrnci, nebo to na plno vařit kratší dobu a pohlídat si aby se šťáva úplně nevypekla.

 

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2009/10