Recept na povidla je bezpracný a totálně dokonalý. Vypeckujete švestky, dáte do kastrolu, zasypete cukrem, zalijete octem, a můžete jít relaxovat! Povidla se vaří a vaří, na konci je jen zakápnete rumem, přidáte skořici, a máte hotovo. Povidla připravená bez míchání použijte do buchet, na koláče, vdolky nebo lokše. V zimě jak když najdete.
Videorecept
Suroviny
Na recept
- Energie 7154 kcal
- Bílkoviny 0 g
- Sacharidy 1612 g
- Tuky 0 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/10
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Komentáře
Delame takto uz nekolik let. Bez michani to bohuzel neni, michat se musi. Pripalene hrnce mi zachranilo posypani dna jedlou sodou, zaliti malou vrstvickou vody a dat pomalu varit - za nejakou dobu se ode dna odloupne cerna oplatka a nerezovy hrnec byl pod tim vzdycky v poradku.
Dobrý den, tak i já se podělím se svou zkušeností :D Dělala jsem várku ze 2 kg, víc se mi do hrnce nevešlo. Vařila jsem 55 minut na indukci stupeň číslo 8 (mám 1-9), občas jsem teda chodila okem zkontrolovat. Pak jsem začla cítit připáleninu, takže mi to nedalo a odhrnula jsem švestky abych viděla dno. Už se začínali přichytávat... Vypnula jsem, přendala do jiného hrnce. Nakonec jsem tedy rozmixovala a konzistence byla pěkně hustá, chuť dobrá. Hrnec zachráněn :) PS: podle toho co jsem vyčetla, to chce buď dodržet dávku 6 kg v jednom hrnci, nebo to na plno vařit kratší dobu a pohlídat si aby se šťáva úplně nevypekla.