Pozor na příliš mnoho mouky a hnětení – ať nejsou gumovité! Pravé italské bramborové gnocchi mají být naopak lehké a nadýchané. A pokud budete postupovat podle našeho receptu, přesně takového výsledku se dočkáte. Pak už jen stačí zvolit oblíbenou omáčku a skvělé jídlo je na stole.
6
Suroviny
6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 399.33 kcal
- Bílkoviny 16.33 g
- Sacharidy 63.67 g
- Tuky 6.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2005/4
Duben 2005
Komentáře
Lisováno 1x lisem na brambory. Dobrý výsledek. Kvalita závislá na druhu použitých brambor. (pozn.: Zkuste i z hrubé mouky. Jsou nadýchanější, a hodí se třeba ke guláši atd.).
dělala jsem na poprvé z poloviční dávky, takže cca 500g brambor, 2 vajíčka a 150g mouky a šlo to naprosto bez problémů. Lisovala jsem jen jednou přes lis na brambory. Brambory byly od souseda, pěkně škrobovité, takže víc mouky nebylo třeba. Dělala jsem asi 1 cm kuličky, jak vyplavaly v hrnci nahoru, vyndavala jsem je. Jsou výborné.