Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,5 (75x)
30. 3. 2016
Pravé italské bramborové gnocchi
Apetit
Pravé italské bramborové gnocchi
Apetit


Snadné
> 60 min
4,5 (75x)

Pozor na příliš mnoho mouky a hnětení – ať nejsou gumovité! Pravé italské bramborové gnocchi mají být naopak lehké a nadýchané. A pokud budete postupovat podle našeho receptu, přesně takového výsledku se dočkáte. Pak už jen stačí zvolit oblíbenou omáčku a skvělé jídlo je na stole. 


Nezhasínat obrazovku
6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 399.33 kcal
  • Bílkoviny 16.33 g
  • Sacharidy 63.67 g
  • Tuky 6.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(75 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Gnocchi se špenátem

Komentáře

Josef Soukup
30.04.2020 23:43

Lisováno 1x lisem na brambory. Dobrý výsledek. Kvalita závislá na druhu použitých brambor. (pozn.: Zkuste i z hrubé mouky. Jsou nadýchanější, a hodí se třeba ke guláši atd.).

Aneta  Vagalová profile image
Aneta Vagalová
09.10.2017 15:27

dělala jsem na poprvé z poloviční dávky, takže cca 500g brambor, 2 vajíčka a 150g mouky a šlo to naprosto bez problémů. Lisovala jsem jen jednou přes lis na brambory. Brambory byly od souseda, pěkně škrobovité, takže víc mouky nebylo třeba. Dělala jsem asi 1 cm kuličky, jak vyplavaly v hrnci nahoru, vyndavala jsem je. Jsou výborné.

Eva Pasková profile image
Eva Pasková
09.04.2010 15:36
Ufff, no tak tohle byla doopravdy maturita! Mletí brambor přes můj ruční mlýnek jsem vzdala ještě uprostřed první brambory - bez elektrického robota je to vážně fuška a navíc je to dost zdlouhavé. Brambory jsem rozmixovala a pro jistotu ještě rozšťouchala - to doporučuji všem. Je to rychlé a brambory vám nevystydnou. Mouky jsem dala do těsta méně a musím říct, že výsledek byl FENOMENÁLNÍ! Mé gnocchi byly asi trochu větší než vzor v receptu, takže 2 minuty na uvaření jim nestačily (byly uvnitř nedodělané). Protože jsem je ale zapékala s rajčátkovou omáčkou a mozarellou, vůbec to nevadilo. Gnocchi byly pevné, ale přitom dokonale vláčné a lehoučké. Na kvalitě jim neubralo ani mikrovlnné ohřívání následujícího dne. Příprava není snadná, ale skutečně to stojí za to! Kupované gnocchi jsou nejen neúměrně dražší, ale hĺavně se domácím chuťově ani zdaleka nevyrovnají!!!
  profile image
Alena
31.08.2007 13:49
Recept se nachází v č.4/05, str.68

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/4

Duben 2005

Související články